Απαντήσεις για την επισκευή του φθαρμένου επαρχιακού οδικού δικτύου ζήτησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Κ. Κατσιμίγας – Τι απάντησε ο Ν. Τσαλικίδης

Λόγο για τα σημεία στο οδικό δίκτυο του Ν. Ροδόπης τα οποία χρειάζονται επισκευή κυρίως λόγω του επικίνδυνου σημείου που βρίσκονται έκανε ο Κώστας Κατσιμίγας επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία” στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 29/9/2021.

Ο κ. Κατσιμίγας έθεσε τρία βασικά ερωτήματα στην διοίκηση της Περιφέρειας συγκεκριμένα ποιο χρονοδιάγραμμα υπάρχει για την άρση αυτών των επικίνδυνων σημείων, όχι απλά την ένταξη των έργων αλλά την άμεση αποκατάσταση αυτών των σημείων που έχουν ακραία επικινδυνότητα. Δεύτερον ρώτησε εάν υπάρχει ένας πίνακας καταγραφής ή αξιολόγησης των αναγκών συντήρησης του επαρχιακού δικτύου και τρίτον πέρα από τις ασφαλτοστρώσεις απ’ τους τάπητες που βελτιώνουν την βατότητα του δρόμου εάν υπάρχει προγραμματισμός για συντήρηση του οδικού δικτύου στην αρμοδιότητα της ΠΕΜ Ροδόπης πέρα από την συντήρηση οδοστρωμάτων, όπως είναι οι καθαρισμοί των τεχνικών, η συντήρηση των ερεισμάτων, η βελτίωση των προσβάσεων και η βελτίωση της οδικής ασφάλειας με συστήματα μεταλλικά αναχαίτησης των οχημάτων.

Στις ερωτήσεις αυτές απαντήσεις έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νικόλας Τσαλικίδης. Σύμφωνα με τον κ. Τσαλικίδη η Ροδόπη συγκαταλέγεται στις περιοχές με το πιο απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο και απαντά ότι η διοίκηση ΄έχει οργανώσει σχετικό σχεδιασμό και προγραμματισμό των έργων έτσι ώστε να αποκαταστήσουν όσο γίνεται το γρηγορότερο τα προβλήματα και τις ζημιές στο οδόστρωμα.

Ο κ. Τσαλικίδης τόνισε ότι από το 2017 έως τα τέλη του 2020 έχουν γίνει παρεμβάσεις στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της περιοχής περίπου 5,5 εκ ευρώ που αφορούν έργα προϋπολογισμού 10 εκ ευρώ εκ των οποίων κάποια έχουν διεκπαιρεωθεί και άλλα συνεχίζονται. Στην απάντηση του ο κ. Τσαλικίδης υπογράμμισε ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν έργα προϋπολογισμού 3 εκ ευρώ τα οποία αφορούν σημεία που ανέφερε ο κ. Κατσιμίγας συγκεκριμένα την περιοχή Νυμφαίας και Κομψάτου.

Διαβάστε επίσης:  Για τα λιμάνια,το σπήλαιο του Κύκλωπα και τα αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου Μαρωνείας Σαπών ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης από τον Δήμαρχο Μαρώνειας-Σαπών

Επίσης τόνισε ότι θα γίνουν επεμβάσεις σε πάνω από 17 χλμ του οδικού δικτύου σε σημεία που χρειάζονται επισκευές. Όσον αφορά τους καθαρισμούς τεχνικών ερεισμάτων, τάφρων, κοπή χόρτων, κλαδιών κτλ τόνισε ότι ο προγραμματισμός είναι ευέλικτος και βασίζεται στις ανάγκες της κάθε εποχής. Επίσης σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης προβλέπονται μισθώσεις ειδικών μηχανημάτων για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου τα οποία θα μπορούν να καθαρίζουν και σε σημεία τα οποία είναι κοντά σε καλλιέργειες.

Τέλος ο κ. Τσαλικίδης τόνισε πως από την αρχή της θητείας της διοίκησης μέχρι και το τέλος της προγραμματίζουν να έχουν πραγματοποιήσει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ασφαλτόστρωσης συγκεκριμένα δήλωσε “Σίγουρα δεν γίνονται θαύματα όπως είπατε 802 χλμ δεν καλύπτονται ούτε σε ένα ούτε σε τρία ούτε σε τέσσερα χρόνια γίνονται όμως με προγραμματισμό τα πιο σημαντικά σημεία”.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News