Αυτοψία στην Δημοτική Αγορά λίγο πριν την αξιολόγηση της πρότασης για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμού της

Στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ επισκέφθηκαν σήμερα την Κομοτηνή προκειμένου να αξιολογήσουν την ολοκληρωμένη πρόταση ανακαίνισης της Δημοτικής Αγοράς με τίτλο «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της Δημοτικής Αγοράς Κομοτηνής», ύψους 4,1 εκ. ευρώ που κατέθεσε ο Δήμος Κομοτηνής στο πρόγραμμα του ΥΜΕΠΕΡΑΑ «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του κτιριακού αποθέματος, αρχιτεκτονικής αξίας και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που βρίσκεται σε σημαντική θέση σε σχέση με πλέγμα διαδρομών ιστορικού, περιβαλλοντικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα».

Οι αξιολογητές Μαρία Σκαλτσά, Ευδόκιμος Κοκκινάκης και ο προϊστάμενος Χαράλαμπος Συρόπουλος εξέτασαν αρχικά το τεχνικό δελτίο και τη μελέτη του έργου όπως επίσης εάν τα δεδομένα ανταποκρίνονται στις περιγραφές και εξυπηρετούν τις ανάγκες των επαγγελματιών και των κατοίκων –χρηστών της Δημοτικής Αγοράς.   

Οι αξιολογητές επισκέφθηκαν τη Δημοτική Αγορά και εκεί διαπίστωσαν τόσο την παλαιότητα των κτισμάτων, όσο και την επιθυμία των επαγγελματιών για μια ουσιαστική ανακαίνιση, συνομίλησαν, μάλιστα, με τον πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών Κομοτηνής Βασίλη Ιωαννίδη  και τον παλιό πρόεδρο Αλέξανδρο Τρίχα.

Διαβάστε επίσης:  Άξιον Εστί: Μάθε ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη κατα την υποδοχή της Ιερής Εικόνας

Ο Αντιδήμαρχος έργων του Δήμου Κομοτηνής κ. Καρασταύρου εξήγησε ότι ο φάκελος είναι ολοκληρωμένος, δόθηκαν ορισμένες διευκρινήσεις στους αξιολογητές αναφορικά με το διοικητικό σκέλος της πράξης, ενώ το τεχνικό σκέλος είναι ώριμο 100%.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News