“Βούλιαξαν” την Θάσο οι Βαλκάνιοι τουρίστες

Τη «χρυσή» καλοκαιρινή σεζόν του 2019 φαίνεται ότι ζει το νησί της Θάσου ύστερα από δυο συνεχόμενα δύσκολα καλοκαίρια, που τα υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοιού αποτελούσαν σε πολλές περιπτώσεις εμπόδιο για όσους ήθελαν να κάνουν ξέγνοιαστες διακοπές.

«Η φετινή σεζόν στη Θάσο νομίζω ότι ανταγωνίζεται εκείνη του 2019, πριν από τη μεγάλη έξαρση του κορονοϊού, που ήταν μια “χρυσή” χρονιά για ολόκληρο τον ελληνικό τουρισμό», εξηγεί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οικονομικός επόπτης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης.

Με μακρά πείρα στο ξενοδοχειακό «επιχειρείν» και διατηρώντας μια από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες ξενοδοχειακές μονάδες στο νησί, ο κ. Μιτζάλης υπογραμμίζει πως είναι το πρώτο καλοκαίρι ύστερα από μια διετία, που γίνεται ουσιαστική επανεκκίνηση του τουρισμού.

«Οι τουρίστες», επισημαίνει, «ιδιαίτερα οι Ευρωπαίοι, μετά από δυο συνεχόμενες χρονιές εγκλεισμού και κάτω από ασφυχτικά υγειονομικά μέτρα θέλουν φέτος να κάνουν πραγματικές διακοπές και έχοντας αυτό ως στόχο δεν φαίνεται να επηρεάζονται από τίποτα.

Διαβάστε επίσης:  «Εγώ έβαλα τη φωτιά για να γελάω» - Όλα όσα είπε στις κάμερες ο κατηγορούμενος για εμπρησμό στη Θάσο

Από τη μεριά μας, οι άνθρωποι του τουρισμού, μετά από δυο χρόνια, έχουμε να διαχειριστούμε προβλήματα που σχετίζονται μόνο με την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη και όχι με τη λήψη υγειονομικών και προστατευτικών μέτρων, όπως συνέβη πέρυσι και πρόπερσι».

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News