ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Την εξαίρεση των εκπαιδευτικών και των υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να διεξαχθούν κανονικά  οι πανελλαδικές εξετάσεις ανεξαρτήτως της 24ωρης απεργίας ενόψει του εργασιακού νομοσχεδίου, δήλωσε η ΑΔΕΔΥ, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου όπου συζητείται η προσφυγή του υπουργείου Παιδείας.

Αίτημα του υπουργείου Παιδείας είναι να κριθεί παράνομη και καταχρηστική στο σύνολο η απεργία. Ωστόσο ενώπιον του δικαστηρίου από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ  δόθηκε διαβεβαίωση τόσο για την εξαίρεση των εκπαιδευτικών που λαμβάνουν μέρος στις εξετάσεις όσο και των υπαλλήλων του υπουργείου. Αντιστοίχως, επεσήμανε πως τροποποιούν τις κινητοποιήσεις τους:

  • Τα λεωφορεία αστικά της Αθήνας που μετέτρεψαν το 24ωρο απεργιακό αίτημα σε στάση εργασίας από τη μία μέχρι τις 5 το απόγευμα.
  • Το Μετρό και τα μέσα σταθερής τροχιάς, τα 8 από 9 σωματεία προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 9 π.μ μέχρι τη λήξη της βάρδιας
  • οι Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν προκηρύξει απεργία, μόνο συμμετέχουν στο συλλαλητήριο το απόγευμα

«Πρόκειται για ένα αντεργατικό νομοσχέδιο με τεράστια συμβολική σημασία. Αποτελεί ριζική αναδιάρθρωση στα εργασιακά και το υπουργείο θέλει να κρίνει την απεργία παράνομη στο σύνολό της» επεσήμανε στο δικαστήριο η πλευρά της ΑΔΕΔΥ.Από την άλλη, το υπουργείο Παιδείας υποστήριξε πως η απεργία θα πρέπει να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, αφού μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «δεν προβλέπεται προσωπικό ασφαλείας για κάλυψη των αναγκών των πανελλαδικών εξετάσεων» καθώς και ότι η απεργία γίνεται «σε βάρος των μαθητών, που ταλαιπωρούνται προηγούμενο διάστημα λόγω πανδημίας και τώρα ξανά εν έσω πανελληνίων».Το δικαστήριο διάκοψε για τις 2, οπότε και αναμένεται να συνεχιστεί η συζήτηση.

Διαβάστε επίσης:  Πανελλαδικές Εξετάσεις: Μετά από 59 χρόνια πρώτη φορά θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα τέλος Ιουνίου

Σημειώνεται πως και η ΟΛΜΕ  είχε ζητήσει να εξαιρεθούν τα μέλη της από την απεργία.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News