ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΔΗΣ: 8.300.000 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ 2018 (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί ο Δήμος Κομοτηνής να έχει να λαμβάνει 4.500.000€ από οφειλές ιδιωτών που πολλές από αυτές υπάρχουν εδώ και χρόνια πάρα ταύτα όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Δημήτριος Πολιτειάδης το 2018 κλείνει ταμειακά για τον Δήμο Κομοτηνής με αποθεματικό 8.300.000€ .

Το ποσό είναι κατά 400.000€ λιγότερο από το κλείσιμο του 2017 αυτό όμως οφείλεται στο γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα κεφάλαια για έργα από το αποθεματικό του ταμείου.

Το ποσό αυτό επισήμανε ο κος Πολιτειάδης δεν είναι για να “ξοδευτεί” όλο μέσα στην επόμενη χρονιά λόγο του ότι υπάρχουν έργα σε εξέλιξη που θα πρέπει να πληρωθούν και με τις γραφειοκρατικές χρονοβόρες διαδικασίες του δημοσίου μπορεί να περάσουν και δύο έτη οπότε θα πρέπει να διασφαλιστεί ένα μέρος των χρημάτων αυτών για την αποπληρωμή τους.

Από την άλλη μεριά όμως ο Δήμος ΚΟμοτηνής έχει να λαμβάνει από οφειλές των δημοτών 4.500.000€ ποσό το οποίο προκύπτει απο νέες αλλά και παλαιότερες οφειλές που πολλές από αυτές αγγίζουν και την 20ετία με ποσά που πολλές φορές δεν ξεπερνούν τα 30€.

Διαβάστε επίσης:  Γραβάνης: Ομολογία αποτυχίας του Δημάρχου κ. Γκαράνη η «απώλεια» άνω των πέντε εκατομμυρίων ευρώ για το εμπορικό κέντρο

Ο κος Πολιτειάδης συστήνει στους δημότες να πάνε στον Δήμο και να τακτοποιήσουν τις οφειλές ή να προσπαθούν να δίνουν χρήματα για αυτές 
διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος κατάσχεσης των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών των δημοτών πράγμα που γίνεται αυτεπάγγελτα με βάση την νέα νομοθεσία που ισχύ για τις οφειλές προς το δημόσιο.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News