ΔΠΘ: Για 3η χρονιά συνεχίζεται το έργο μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους ΡΟΜΑ

Η έναρξη του νέου σχολικού έτους σηματοδοτεί την έναρξη της νέας, τρίτης χρονιάς υλοποίησης του Έργου «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες ΡΟΜΑ για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης» σε σχολεία της Κομοτηνής, της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης. 

Το Έργο υλοποιείται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο πλαίσιο της Πράξης «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες ΡΟΜΑ για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους» από τον Ιούνιο του 2020, με βασικό στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της σχολικής διαρροής- εγκατάλειψης από παιδιά ή και εφήβους Ρομά στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. 

Πρόκειται για ένα έργο παρέμβασης στο πεδίο, το οποίο απευθύνεται σε μια κοινωνική ομάδα που παρουσιάζει υψηλά ποσοστά μη τακτικής φοίτησης, σχολικής διαρροής και σχολικής εγκατάλειψης. Η Πράξη υλοποιείται με τη σύμπραξη ελληνικών Α.Ε.Ι. ανάμεσα στα οποία είναι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Διαβάστε επίσης:  Γραβάνης: Ομολογία αποτυχίας του Δημάρχου κ. Γκαράνη η «απώλεια» άνω των πέντε εκατομμυρίων ευρώ για το εμπορικό κέντρο

Η φετινή χρονιά υλοποίησης αναμένεται να συνεχίσει την προσπάθεια των επιστημονικών συνεργατών του έργου για την υποστήριξη της φοίτησης των μαθητών Ρομά τόσο μαθησιακά, όσο και ψυχοκοινωνικά. Η εμπειρία των δύο προηγούμενων ετών υλοποίησης είναι σημαντική και αναμένεται να αποτελέσει πολύτιμο εφόδιο στον σχεδιασμό και την εφαρμογή των φετινών δράσεων με τους μαθητές Ρομά και τις οικογένειές τους.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και επιτυχίες.

Μάθετε περισσότερα για το Έργο στην επίσημη ιστοσελίδα του Έργου  στην διεύθυνση www.duthroma.gr  

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News