ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΛΑΘΗ, ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ, ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΔΙΝΟΥΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και Δημήτρης Χαρίτου σε συνάντηση με επαγγελματίες του τουρισμού στο Φανάρι και σε σύσκεψη φορέων στην Κομοτηνή για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Νυμφαίας. Ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στην Κομοτηνή με την συμμετοχή των δημάρχων Κομοτηνής, Μαρωνείας – Σαπών και Ιάσμου, του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, των προέδρων Επιμελητηρίων, του προέδρου ΟΕΒΕΣ, εκπροσώπων του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης και άλλων.

Κατερίνα Νοτοπούλου: «Η αγωνία για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Νυμφαίας είναι διάχυτη καθώς και η επίπτωση που είχε στην τοπική οικονομία. Είναι προφανές ότι οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ζήτημα βιωσιμότητας, το ίδιο και οι εργαζόμενοι που μέχρι πρότινος απασχολούνταν σε αυτές.

Μοιάζει να μην υπάρχει δικαιολογία και σοβαρός σχεδιασμός. Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο δεν μοιάζει να συνδέεται με επιδημιολογικά κριτήρια και χαρακτηριστικά. Όπου απαιτείται η αυστηροποίηση των ελέγχων και των περιορισμών αυτό πρέπει να γίνει κατόπιν εντολής των ειδικών. Ωστόσο εδώ μοιάζει να υπάρχει ένας κακός σχεδιασμός που επιβαρύνει και την είσοδο από τον Προμαχώνα και φαίνεται να μην έχουμε επαρκείς δυνάμεις υγειονομικού προσωπικού και ΕΟΔΥ.

Αυτά σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη στήριξης στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους σκηνοθετούν ένα εφιαλτικό σενάριο για την οικονομία της Μακεδονίας και της Θράκης που για άλλη μια φορά είναι απομονωμένες και ξεχασμένες.

Άμεση ρευστότητα στις επιχειρήσεις, επιδότηση της εργασίας, μείωση του ΦΠΑ εστίασης και ένα σοβαρό πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού ύψους 700 εκ. ευρώ, οι προτάσεις της κας Νοτοπούλου

Δημήτρης Χαρίτου: «Το μήνυμα που εισπράξαμε είναι ότι η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη Νυμφαία προκαλεί βαρύ πλήγμα στον τουρισμό και την τοπική ανάπτυξη»

Ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου ευχαρίστησε όλους τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, τους δημάρχους, τον αντιπεριφερειάρχη για την συμμετοχή και σημείωσε «ακούσαμε γόνιμους προβληματισμούς, αλλά διαπιστώσαμε και την ανησυχία των φορέων της περιοχής μας για όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την πύλη εισόδου της χώρας τον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας. Τόσο στη συζήτηση με τους επαγγελματίες του τουρισμού στο Φανάρι όσο και στη σύσκεψη σχηματίσαμε μία πολύ καλύτερη εικόνα από αυτήν που είχαμε και γνωρίζαμε για το πώς εξελίχτηκε η κατάσταση, ενώ το μήνυμα που εισπράξαμε είναι ότι η απόφαση αυτή θα προκαλέσει ένα βαρύ πλήγμα στον τουρισμό και την τοπική ανάπτυξη. Γι’ αυτό και δεν μπορεί παρά να συντασσόμαστε με το αίτημα που διατύπωσαν όλοι οι φορείς και σήμερα και τις προηγούμενες μέρες να ανακληθεί το ταχύτερο δυνατόν αυτή η απόφαση της κυβέρνησης».

Διαβάστε επίσης:  Τσάρτερ με 850 Γαλλοεβραίους προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη

Ο βουλευτής σημείωσε ακόμα «δεν έχουμε πειστεί ότι τα κριτήρια που κυριάρχησαν για την απόφαση να κλείσει η Νυμφαία είναι αμιγώς επιδημιολογικά, πράγμα άλλωστε που ενίσχυσαν με τις παρεμβάσεις τους οι παρευρισκόμενοι φορείς. Η αίσθηση που αποκομίσαμε είναι ότι κυριάρχησαν άλλα κριτήρια, η απόφαση αυτή υπαγορεύτηκε από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα από τον χώρο του τουρισμού και αποδέχτηκε η σημερινή κυβέρνηση. Θα αναλάβουμε το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί για να αναδείξουμε τα αιτήματα και τις ανησυχίες που εξέφρασαν οι φορείς. Δεν υποτιμούμε την υγειονομική διάσταση του θέματος, γι’ αυτό άλλωστε είχαμε ζητήσει και θα επιμείνουμε να υπάρξει κινητή μονάδα ελέγχου του ΕΟΔΥ στη Νυμφαία, αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζουμε το αίτημα όλων των φορέων της περιοχής να ανοίξει αυτή η πύλη εισόδου της χώρας».

Ο βουλευτής ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Κατερίνα Νοτοπούλου τομεάρχη τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ για την ανταπόκριση στην πρόσκληση να επισκεφτεί την περιοχή μας, να ακούσει τους τοπικούς φορείς και τους επαγγελματίες της Ροδόπης και να αναδείξει το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει μετά το κλείσιμο της Νυμφαίας.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News