Κομοτηνή: Για τις σημαίες στους στύλους ηλεκτροφωτισμού έκανε λόγο ο Κ. Κατσιμίγας “Εικόνες ντροπής και προσβολής της Ελληνικής σημαίας”

Συζητήθηκε χθες Τετάρτη 29/9 στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε, το θέμα των σημαιών που ήταν τοποθετημένες στις κολόνες ηλεκτροφωτισμού των εξόδων από την Κομοτηνή με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Το θέμα έθεσε ο Κώστας Κατσιμίγας επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία”.

Ο κ. Κατσιμίγας έκανε λόγο για τις σημαίες αυτές και τόνισε ότι “Θεωρούμε αδόκιμο σε στύλους ηλεκτροφωτισμού να μπαίνουν σημαίες. Οι σημαίες είναι το εθνικό σύμβολο και πρέπει να μπαίνουν σε ιστούς σημαιών”. Τόνισε επίσης το γεγονός ότι οι σημαίες βρίσκονταν στη μέση του στύλου και όχι στην κορυφή πράγμα που υποδηλώνει πένθος και όχι γιορτή σύμφωνα με τον ίδιο. Ο κ. Κατσιμίγας υπογράμμισε έντονα επίσης ότι ο Κ.Ο.Κ απαγορεύει την πράξη αυτή όπως και οι κανονισμοί της ΔΕΔΔΗΕ. Επίσης έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι με τον καιρό αυτές οι σημαίες είχαν “κουρελιαστεί, είχαν μείνει μισές και είχαν βρομίσει”.

Παρ όλα αυτά ο κ. Κατσιμίγας δήλωσε ότι θέλουν να βλέπουν το εθνικό σύμβολο και δήλωσε ότι “με πολύ μεγάλη χαρά να ψηφίσουμε ένα έργο το οποίο θα προβλέπει να μπούνε ιστοί στις εισόδους όλων των πόλεων της Περιφέρειας, ούτως ώστε στις εθνικές επετείους και σε άλλες ευκαιρίες να μπαίνουν οι σημαίες που πρέπει να μπαίνουν και με τον τρόπο που πρέπει να μπαίνουν”.

Διαβάστε επίσης:  Τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα υποδεχτούν σήμερα οι Σάπες

Στον κ. Κατσιμίγα απάντηση έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νικόλας Τσαλικίδης, ο οποίος διαφώνησε εντόνως κατηγορώντας για εμπάθεια τον Κ. Κατσιμίγα την στιγμή “που όλη η Ελλάδα ντύθηκε στα μπλε” και τόνισε την αναγνωρισιμότητα της σημαίας ανά τον κόσμο. Ο κ. Τσαλικίδης αναφέροντας σχετική δημοσίευση του κ. Κατσιμίγα δήλωσε ότι οι σημαίες απομακρύνθηκαν την 1η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και ότι όντως είχαν φθορές σε κάποια σημεία.

Για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης ο κ. Τσαλικίδης δήλωσε ότι οι σημαίες στις εξόδους της πόλης αποτελούσαν σημαιοστολισμό, λόγω της εορτής των 100 χρόνων από την Ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό και όχι για κάτι άλλο, γιαυτό και δεν έγινε η χρήση αγήματος σε κάθε σημαία που υψώθηκε η σημαία. Ο κ. Τσαλικίδης ολοκληρώνοντας δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει και να τιμάει τις εκδηλώσεις μνήμης και εθνικής σημασίας σύμφωνα με τον νόμο.

Παίρνοντας τον λόγο ο κος Κατσιμίγας δήλωσε ότι η ερώτηση του έμεινε αναπάντητη επιμένοντας ότι η Αντιπεριφέρεια Ροδόπης παραβίασε τους κανόνες του ΚΟΚ (για την μη τοποθέτηση σημαίων ή άλλου διαφημιστικού υλικού στις κολώνες ηλεκτροδότησης) αλλά και για την προσβολή του Εθνικού Συμβόλου με το να βρίσκεται “κουρελιασμένο” και “βρώμικο” στις εισόδους της πόλης.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News