ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ YOUSMILE AWARDS: ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΓΕΛ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ “ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ”

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 24/06 η βράβευση των νικητών τις εκδήλωσης την οποία διοργάνωσε “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, με πρωταγωνιστές μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας: τα 5α Μαθητικά Βραβεία YouSmιle Awards.

YouSmile Award

Τα YouSmile Awards αποτελούν την κορύφωση της δράσης του YouSmile, της μαθητικής-εθελοντικής δράσης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που ως βασική αποστολή έχει την ενθάρρυνση και υποστήριξη των εθελοντικών πρωτοβουλιών και ενεργειών μαθητών.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη των δράσεων/πρωτοβουλιών μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα που, σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο, είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες. Τα YouSmile Awards πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Οι συμμετοχές φέτος, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοιού και του συνακόλουθου κλείσιμου των σχολείων, έφτασαν στις 6.220 από 122 σχολεία! 

Στα 5 χρόνια διεξαγωγής των YouSmile Awards έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 29.700 μαθητές από 550 σχολεία.

Η ανάδειξη των 10 βραβευθέντων έγινε μετά από ψηφοφορία των μαθητών-εθελοντών του YouSmile!

Οι κατηγορίες των βραβείων YouSmile:  

  • Παιδί που βοηθάει άλλα παιδιά
  • Σχολείο που βοηθάει άλλα παιδιά
  • Τέχνη – Πολιτισμός
  • Δικαιώματα
  • Περιβάλλον
  • Τεχνολογία – Επιστήμες
  • Αθλητισμός
  • Ενήλικας που ενέπνευσε παιδιά  
Διαβάστε επίσης:  Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της ΠΕΔ ΑΜΘ και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Κατηγορία “Τεχνολογία – Επιστήμες” – Νικητές 3 Κομοτηναίοι μαθητές

Ο Χουβαρδάς Άγγελος Μιχαήλ, ο Ευτυχιακός Βασίλης και ο Κουρτίδης Λέανδρος είναι 16 χρονών και μαθητές μέλη της Ομάδας Ρομποτικής και Προγραμματισμού του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής.
Η αγάπη τους για την τεχνολογία τούς οδήγησε να δημιουργήσουν το ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα e-Αιμοδότες, το οποίο ως στόχο έχει να ενημερώνει και να ενθαρρύνει τους δημότες να συμμετέχουν ενεργά σε εθελοντικές δράσεις, όπως η αιμοδοσία, η αιμοπεταλιοαφαίρεση και η δωρεά μυελού των οστών. Η βασική καινοτομία τού e-Αιμοδότες είναι η δυνατότητα που προσφέρει στους χρήστες να ενημερώνονται άμεσα τόσο για τις έκτακτες ανάγκες για προσφορά αίματος όσο και για τις προγραμματισμένες δράσεις αιμοληψίας.

Οι 3 μαθητές ονειρεύονται να επεκταθεί η εφαρμογή τους στα Νοσοκομεία όλης της χώρας με στόχο να βοηθήσουν όλους τους ανθρώπους που ζωή και η υγεία τους εξαρτάται απόλυτα από γνήσιες πράξεις προσφοράς και αλληλεγγύης.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News