Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής: Μάθημα – Συναυλία στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής

Με τον καλύτερο δυνατό και αρκετά δημιουργικό τρόπο εκμεταλεύτηκε τον μηνιαίο περίπατο του το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2011.

Η Διεύθυνση του Σχολείου, ο Σύλλογος Καθηγητών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου προγραμμάτισαν ένα ανοικτό υπαίθριο μάθημα ορχήστρας – συναυλία στο αμφιθέατρο του αύλειο χώρου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Τσανάκλειο.

Εκεί το μουσικό σύνολο υπο την καθ οδήγηση του μαέστρου και την βοήθεια των καθηγητών μαζί με τους μαθητές που μετέχουν στο σύνολο της καμεράτας του σχολείου παρουσίασαν δύο έργα μπαρόκ μουσικής : 1) Ο κανόνας του Johann Pachelbel και 2) ‘Les sauvages’, οργανικό απόσπασμα από την όπερα – μπαλέτο ‘Les Indes galantes’ του Jean-Philippe Rameau.

Στους θεατές παραβρέθηκε και η Διευθύντρια της Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαίρη Κοσμίδου η οποία χειροκρότησε τους μικρούς μουσικούς, τους ευχαρίστησε και προέτρεψε το παράδειγμα αυτό του Μουσικού Σχολείου να το υιοθετήσουν όλα τα σχολεία της Ροδόπης πραγματοποιώντας δημιουργικούς και πολύ εκπαιδευτικούς περιπάτους.

Διαβάστε επίσης:  Την μη σύλληψη κανενός δράστη για κακοποίηση σκυλιών συζήτησε το φιλοζωικό σωματείο ΛΑΪΜΑ με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης

Η αναπληρώτρια Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Μαρία Κεφαλίδου με την σειρά της ευχαρίστησε όλους τους καθηγητές και τους μαθητές που συμμετείχαν στην δράση αυτή ευχόμενη ότι η πανδημία θα κοπάσει και για να μπορεί το σχολείο να εξωτερικεύει και να παρουσιάζει την πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται εντός “των τειχών” του.

Η κα Κεφαλίδου μας εκμυστηρεύτηκε ότι το σχολείο ετοιμάζεται για την μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία που θα παρουσιαστεί, κορονοιού επιτρέποντος, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής λίγο πριν τα Χριστούγεννα αλλά και για την μεγάλη συναυλία για το τέλος της σχολικής χρονιάς, εφ όσον το επιτρέψουν τα υγειονομικά μέτρα.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News