Παναγιώτης Καλακίκος, Δήμαρχος Σουφλίου: Η παλιά Δημοτική Αγορά θα ανακαινιστεί και θα παραδοθεί στους πολίτες

Η συστηματική δουλειά της διοίκησης του Δήμου Σουφλίου αποδίδει προς όφελος των δημοτών. Με 1.750.000€ θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Σουφλίου για την μελέτη “Αποκατάσταση – Επανάχρηση του Κτιρίου Δημοτική Αγορά Σουφλίου”

Η μελέτη κατατέθηκε στην Πρόσκληση του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορούσε «Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του Δημόσιου Χώρου» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης για δράσεις που είναι ενταγμένες στο πυλώνα ένα της Πράσινης Μετάβασης στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στην μελέτη που χρηματοδοτήθηκε και αφορά το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς Σουφλίου προβλέπονται εργασίες που αφορούν την αποκατάσταση – ανακαίνιση και αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος και του περιβάλλοντα χώρου για να παραδοθεί στους πολίτες προς χρήση.

Η Δημοτική Αρχή στοχεύει στη δημιουργία ενός χώρου εμπορικών – πολιτιστικών χρήσεων ειδικά διαμορφωμένο στο σύνολο του, πλήρως λειτουργικό, ενεργειακά θωρακισμένο, ανεμπόδιστα προσβάσιμο από ανθρώπους ΑΜΕΑ, ώστε η επανάχρηση του να μπορεί να γίνει από όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Διαβάστε επίσης:  Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυροσβεστικής στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στα όρια του Δάσους της Δαδιάς

Παναγιώτης Καλακίκος, Δήμαρχος Σουφλίου: Στόχος της διοίκησης σας μας είναι ο προγραμματισμός για την αποκατάσταση και αξιοποίηση όλων των υφιστάμενων υποδομών του Δήμου, που επί μία δεκαετία είχαν απαξιωθεί και εγκαταλειφθεί στην μοίρα τους συνεχίζεται μεθοδικά. Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία έτσι ώστε αυτά τα κτίρια να γίνουν χρηστικά στους δημότες μας

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News