ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η Κ.ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε. ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Την Τετάρτη 14 Ιουλίου και με ώρα έναρξης 09:00 π.μ., ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ανώνυμη Εταιρεία Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «INTERSYC II – Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection ΙΙ Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Interreg V-A Greece-Bulgaria” 2014-2020»,  θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τον επικεφαλή εταίρο του έργου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σεμινάριο Ενημέρωσης για τις «Καλές πρακτικές διαχείρισης περιστατικών εξαφάνισης ανηλίκων και ενηλίκων» και την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000», στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ», κτίριο Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ, στην οδό Δημοκρατίας 1, στην Κομοτηνή.

Στόχος του εν λόγω Σεμιναρίου αποτελεί αφενός η ενημέρωση των εκπροσώπων των δημόσιων φορέων για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 με σκοπό την αξιοποίηση της από όσο το δυνατόν περισσότερους κρατικούς φορείς και την βελτιστοποίηση της συνεργασίας τους με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  και αφετέρου η μεταφορά τεχνογνωσίας στους παρευρισκομένους για την διαχείριση περιστατικών εξαφάνισης ανηλίκων και ενηλίκων με την χρήση εργαλείων όπως το Missing Alert App.

Διαβάστε επίσης:  Σεμινάριο για εργατικά θέματα διοργανώνει το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης

Η θεματική διάρθρωση του Σεμιναρίου θα χωριστεί σε δυο μέρη. Το πρώτο μέρος θα περιλαμβάνει μια συνοπτική παρουσίαση του έργου «ΙΝΤΕRSYC II», την ενημέρωση για την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 και την παρουσίαση των διαδικασιών που εφαρμόζει και των μέσων που χρησιμοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο
του Παιδιού
» για τα περιστατικά εξαφάνισης ανηλίκων και ενηλίκων, σε συνεργασία με τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς . Το δεύτερο μέρος θα περιλαμβάνει την παρουσίαση της ομάδας Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αλλά και την θεματική ενότητα της σημασίας της ψυχολογικής υποστήριξης των μελών της οικογένειας ενός θύματος εξαφάνισης.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News