ΣΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/6 ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

“Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που προβληματίστηκαν στην προηγούμενη κινητοποίηση, αλλά δεν έκαναν το βήμα να το κάνουν τώρα.” Αναγράφει στο μήνυμα του ο Σύλλογος Εργαζομένων της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Ν. Ροδόπης. Οι εργαζόμενοι εδώ και αρκετό καιρό κοινοποιούνται εναντίων του νομοσχεδίου που καταργεί την οκτάωρη εργασία. Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:

“Οι εργαζόμενοι του σωματείου μας συμμετείχαν δυναμικά στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσαν σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην πλατεία της Κομοτηνής την Πέμπτη 10/6.

Με βάση το πλαίσιο των κοινών αιτημάτων που διαμορφώθηκε, δόθηκε με επιτυχία η μάχη για την απόσυρση του νομοσχεδίου-εκτρώματος που γυρίζει τα εργασιακά μας έναν αιώνα και πλέον πίσω. Μαχητικά οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν όρους δουλειάς και ζωής που αντιστοιχούν στον 21ο αιώνα.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα, από τους εργαζομένους πανελλαδικά, γι’ αυτό και έσπευσε να φέρει, χρονικά εγγύτερα, την ψήφιση του νομοσχεδίου για την κατάργηση του 8ωρου.

Οι εργαζόμενοι θα δώσουν, ξανά, αποφασιστική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και δεν θα το βάλουν κάτω, ενάντια σε όλους αυτούς που επιθυμούν την ανάπτυξη, αποκρύπτοντας ότι η ανάπτυξή τους περνάει αναγκαστικά μέσα από την εξαθλίωση των εργαζομένων.

Που θέλουν να «χαντακώσουν» τις ζωές μας για να αυγαταίνουν τα κέρδη των λίγων. Για όλους αυτούς τους λόγους, η νέα μάχη που έχουμε μπροστά μας πρέπει να δοθεί με μεγαλύτερο πείσμα και μαχητικότητα, με την οργάνωσή της μέσα από το σωματείο. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που προβληματίστηκαν στην προηγούμενη κινητοποίηση, αλλά δεν έκαναν το βήμα να το κάνουν τώρα, μπροστά στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 16/6.

Ζούμε στον 21ο αιώνα όπου η εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης έχουν διαμορφώσει συνθήκες για 7ωρη εργασία 5μερο 35ωρο και για διεύρυνση του ποιοτικού ελεύθερου χρόνου των εργαζομένων. Από την άλλη το νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση για να τσακίσει τις ζωές των εργαζομένων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μας γυρίζει τουλάχιστον έναν αιώνα πίσω.

Η κυβέρνηση με αυτό το αντεργατικό τερατούργημα προσπαθεί να επιβάλλει τη σύγχρονη σκλαβιά, βαφτίζοντας το άσπρο μαύρο, αποκαλώντας όλο αυτό το έκτρωμα κανονικότητα, εκσυγχρονισμό και πρόοδο.

Πλέον όμως οι εργαζόμενοι γνωρίζουν. Έχουν την πείρα από όλα τα αντεργατικά νομοθετήματα που ψήφισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Το νομοσχέδιο δεν βελτιώνεται. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος!

Όλοι στη μάχη ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, για να αποσυρθεί!

  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι, που διαδοχικά επέβαλαν την διευθέτηση στον χρόνο εργασίας.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που βάζουν εμπόδια στην οργάνωση και δράση των εργαζομένων, το ηλεκτρονικό φακέλωμα, οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στα σωματεία, περιορισμός διαδηλώσεων, δικαίωμα στην απεργία κ.λπ.

Διεκδικούμε:

  • πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα για τους εργαζομένους.
  • σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, περισσότερο ποιοτικό ελεύθερο χρόνο για μας και τα παιδιά μας, για τις ανάγκες μας, περισσότερη ζωή!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση των σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, την Τετάρτη 16/6, στις 12:30 στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στο μέλλον που ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία του δημοσίου να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής. “

Στην ίδια σελίδα βρίσκεται και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής με τους εργαζομένους να συμμετέχουν σε 4ωρη απεργία. Η ανακοίνωση αναλυτικά:

“Συνεδρίασε Δευτέρα 14/06/2021 η Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής για να καθορίσει την περαιτέρω δράση του σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής εμμένοντας στις ουσιαστικές διαφωνίες του με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου αποφάσισε:

Να στηρίξει την απόφαση της ΓΣΕΕ και προκήρυξε 4ωρη στάση εργασίας 13.00 μ.μ.17.00 μ.μ., για την Τετάρτη 16 Ιουνίου.

Ο κόσμος της εργασίας έχει μαζικά εκφράσει και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει, την αντίθεσή του σε βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου. Διατάξεις που εάν τελικώς εφαρμοστούν, από την πρώτη στιγμή θα πλήξουν τους πλέον αδύναμους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη,
Δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος.
Να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News