ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΕΑ Ν ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ

Με αφορμή τη Δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου: « Ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας » πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του συλλόγου ΑΜΕΑ του νομού Ροδόπης, συνάντηση μεταξύ του προέδρου του Συλλόγου Τρύφωνα Καρούτζου, του αντιπροέδρου Αλέξανδρου Σκοπιανού και του προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχων κ. Γιώργου Δημητριάδη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το νομοσχέδιο σχετικά με τον προσωπικό βοηθό ΑΜΕΑ και ηλικιωμένων, το αυστηρό πλαίσιο για τους εργαζομένους σε δομές παιδικής προστασίας καθώς και οι 2.090 προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ με τον Νόμο 2643/97.

Οι πρόεδροι των δύο συλλόγων ανέλυσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες, πρότειναν λύσεις για αποτελεσματικότερο κράτος πρόνοιας και αρωγής προς τα άτομα αυτά και δεσμεύτηκαν σε μια συνεργασία ανάμεσα στους δυο συλλόγους. Ο σκοπός τους είναι η στήριξη και η βοήθεια των ατόμων αυτών, για μια πιο υγιή και αξιοπρεπή ζωή η οποία θα τους ανακουφίσει από τα σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, μετακίνησης και αυτοσυντήρησης που αντιμετωπίζουν.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News