Τα δύσκολα τώρα έρχονται σύμφωνα με τον Πλεύρη – Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη στο ΕΣΥ

Έρχεται 20ήμερο πίεσης το επόμενο διάστημα τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας όμως ότι η κατάσταση με τον κοροναϊό είναι διαχειρίσιμη.

Διευκρινίσεις για τη μετάδοση στους κλειστούς χώρους

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ ο υπουργός, η μετάδοση του κοροναϊού «γίνεται κατά βάση στους ανοικτούς χώρους, όπου και συγκεντρώνεται ο πληθυσμός» και ξεκαθάρισε ότι «κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν», απαντώντας σε όσους αντέδρασαν στη συγκεκριμένη δήλωση.

«Στους κλειστούς χώρους γίνεται πάντοτε μετάδοση, το ξέρουμε αυτό. Κλειστοί χώροι δεν υπάρχουν το καλοκαίρι στη χώρα μας. Όπου υπάρχουν και έχουμε μεγάλο συνωστισμό, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκεί πέρα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Οπουδήποτε αλλού υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας», είπε ο Πλεύρης.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει ελεγχόμενος

Εντοπίζοντας την πίεση στις απλές κλίνες, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα υπάρξει πίεση στις απλές κλίνες το επόμενο 20ήμερο αλλά διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη γιατί δεν υπάρχει ανάλογη πίεση στις ΜΕΘ.

Διαβάστε επίσης:  Covid-19: Έρχονται τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την Όμικρον

Σημείωσε δε ότι αναπτύσσονται περισσότερες κλίνες στην Αττική όπου συγκεντρώνεται ο κύριος πληθυσμός της χώρας, ώστε να ανταποκριθεί το ΕΣΥ στην πίεση που θα υποστεί.

in.gr

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News