Την μη σύλληψη κανενός δράστη για κακοποίηση σκυλιών συζήτησε το φιλοζωικό σωματείο ΛΑΪΜΑ με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης

Με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης, κ. Μιχάλη Σεβδυνίδη συναντήθηκαν εκπρόσωποι του Φιλοζωικού περιβαλλοντικού Σωματείου ΛΑΪΜΑ (Αντώνης Λιάπης και Αβραάμ Σαλασίδης).

Αντικείμενο, οι δηλητηριάσεις σκύλων και η αντιμετώπισή τους από την αστυνομία. Το Σωματείο εξέφρασε τις ανησυχίες του για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει συλληφθεί ούτε ένας από τους δεκάδες δράστες, οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας. Ζήτησαν λοιπόν να ενημερωθούν για τα επιβεβλημένα βήματα που ακολουθεί η αστυνομία μετά από κάθε καταγγελία, για τη λήψη μαρτυρικών καταθέσεων και για τη δημιουργία δικογραφίας, η οποία πρέπει να είναι ουσιαστική και όχι τυπική (να αλλάζουν μόνο κάποια στοιχεία και η ημερομηνία).

Παλαιότερα, δήλωσαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου στον Αστυνομικό Διευθυντή, γίνανε μάρτυρες περιστατικών που δεν πείθουν για την ουσιαστική βούληση της αστυνομίας να συλληφθούν οι δράστες. Παράλληλα εξέφρασαν τη διαπίστωσή τους ότι, σε σχέση με το παρελθόν, το κλίμα «υποδοχής» της κάθε καταγγελίας από την αστυνομία έχει αλλάξει επί το θετικότερον.

Ο κ. Σεβδυνίδης υπογράμμισε, ότι η ηγεσία της αστυνομίας εκδίδει αυστηρές οδηγίες γενικά για την προστασία των αδεσπότων και ειδικά για τις δηλητηριάσεις (φόλες). Το ζητούμενο για το Σωματείο είναι να φθάνουν με την ίδια ένταση και να υιοθετούνται σε όλο τους το εύρος, από τις χαμηλότερες ιεραρχικά βαθμίδες.

Διαβάστε επίσης:  Το πήρε το φύλλο αγώνα ο Πανθρακικός με σκορ 1-0

Τέλος, ο κος Λιάπης ζήτησε την μετ’ επιτάσεως την εφαρμογή του νόμου για τον έλεγχο των ηλεκτρονικών σημάνσεων (τσιπ), ο οποίος, επίσης, πρέπει να είναι ουσιαστικός και όχι επικοινωνιακού χαρακτήρα.

“Θυμίσαμε ότι τη μοναδική φορά που έγινε έλεγχος … μιας ημέρας, ήταν στην … κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, υπό την κάλυψη των προσκληθέντων τοπικών ΜΜΕ. Αν οι έλεγχοι δεν αποκτήσουν διαρκή και μαζικό χαρακτήρα και αν δεν επεκταθούν στα χωριά, στους κτηνοτρόφους, στους κυνηγούς κ.ά. το πρόβλημα των αδέσποτων δεν θα λυθεί ποτέ και η κοινή γνώμη θα άγεται και θα φέρεται από αγοραίες και φθηνές παραπλανητικές ιαχές μίσους και «δαγκωματολογίας».” ανέφερε ο κος Λιάπης.

Ο κ. Σεβδυνίδης δήλωσε την ετοιμότητα της τοπικής αστυνομίας να συμμετάσχει από κοινού με εκπρόσωπο ή κτηνίατρο του Δημοτικού Κυνοκομείου σε αυτή τη διαδικασία. Η πρωτοβουλία ανήκει πλέον στον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη.

Αντώνης Λιάπης: Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μας ικανοποίηση για το επίπεδο και το καλό κλίμα μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον κ. Σεβδυνίδη, ο οποίος με τη στάση και το έργο του, τιμά την Ελληνική Αστυνομία.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News