Το Εργαστήριο Συνόλων Πνευστών Οργάνων του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ στο Μέγαρο Μουσικής

Το Εργαστήριο Συνόλων Πνευστών Οργάνων του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής παρουσιάζουν μία και μοναδική συναυλία, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής το Σάββατο 28/5/2022 στις 21:00.

Στο πρώτο μέρος θα συμμετάσχει η Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών του Τμήματος και θα ακουστούν τα εξής έργα: Dedications του Ντίνου Κωνσταντινίδη (1929-2021),η πασίγνωστη Κυπριακή Ραψωδία του Νίκου Αστρινίδη, με αφορμή τον πρόσφατο εορτασμό των 100 ετών από τη γέννηση του συνθέτη (1921-2010), και δύο από τους γνωστότερους Χορούς του Νίκου Σκαλκώτα (1904-1949), ο Τσάμικος και ο Ηπειρώτικος. Σημειώνεται ότι συμπληρώνεται σχεδόν ένας χρόνος από την αποδημία του διεθνούς αναγνώρισης συνθέτη Ντίνου Κωνσταντινίδη, ο οποίος υπήρξε Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

Το δεύτερο μέρος της συναυλίας περιλαμβάνει πρόγραμμα τζαζ με γνωστές και περισσότερο γνωστές επιτυχίες συνθετών όπως οι Bob Lowden ,Duke Ellington και Myles Collins.

Μουσική διεύθυνση: Αθανάσιος Ζέρβας, συνθέτης, θεωρητικός, σαξοφωνίστας, μαέστρος και καθηγητής του ΤΜΕΤ.

Καλλιτεχνική προετοιμασία: Κωστής Χασιώτης, Αθανάσιος Ζέρβας.

Το Εργαστήριο ΠΝΟΕΣ δραστηριοποιείται στην ανάδειξη ανέκδοτων έργων και στην παραγγελία νέων συνθέσεων Ελλήνων συνθετών για πνευστά, την προαγωγή τεχνικών διδασκαλίας και εκτέλεσης του αντίστοιχου ρεπερτορίου, τη διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων, διαλέξεων, συνεδρίων με αντίστοιχη ερευνητική και τεχνική υποστήριξη, την πραγματοποίηση δημοσιεύσεων και εκδόσεων, στην κάθε μορφής συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, βιβλιοθήκες και καλλιτεχνικούς φορείς της ημεδαπής και της αλλοδαπής. Διευθυντής του Εργαστηρίου είναι από το 2015 ο καθηγητής Δρ. Κωστής Χασιώτης.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News