Τσάρτερ με 850 Γαλλοεβραίους προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη

Στα ‘κόκκινα” η επισκεψιμοτήτα στην Αλεξανδρούπολη που διανύει μια πολύ δυνατή περίοδο τουριστικής επισκεψιμότητας. Σήμερα Τρίτη 9 Αυγούστου προσγειώθηκε ένα τσάρτερ με επιβάτες Γαλλοεβραίους που ήρθαν να επισκεφτούν την Αλεξανδρούπολη.

Το αεροδρόμιο Δημόκριτος εξοπλίστηκε και πλέον με την δεξαμενή καυσίμων που διαθέτει μπορεί να ανεφοδιάσει αεροπλάνα μεγάλου μεγέθους βάζοντας τον Αερολιμένα “Δημόκριτος” στον χάρτη των αεροπορικών εταιρειών που διαθέτουν μεγάλα αεροσκάφοι.

Στον Αερολιμένα βρέθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, αλλά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης Απόστολος Παλακίδης, προκειμένου να υποδεχτούν τους τουρίστες αλλά και τον έναρξη πτήσεων τσάρτερ στον Έβρο.

Χριστόδουλος Τοψίδης: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για την πόλη μας, για την Αλεξανδρούπολη, για την ΠΕ Έβρου, για την Περιφέρεια μας. Επισκέπτες Γαλλοεβραίοι για άλλη μία χρονιά επισκέπτονται την Αλεξανδρούπολη. Περίπου 850 άτομα θα επισκεφτούν το μήνα Αύγουστο τις τουριστικές μονάδες, τα τουριστικά καταλύματα της περιοχής μας. Μία προσπάθεια για την οποία θα ήθελα να ευχαριστήσω στο σημείο αυτό τον Αερολιμενάρχη κο Ζαντανίδη όσο και όλες τις υπηρεσίες (Τελωνείο, Διεύθυνση Ανάπτυξης) οι οποίες συμβάλαν στο να υπάρχει στο αεροδρόμιο μας η δεξαμενή καυσίμων. Σε άλλες χρονιές που ερχόταν (εν. οι Γαλλοεβραίοι) είχαν υποστεί μια ταλαιπωρία οι άνθρωποι διότι ο ανεφοδιασμός γινόταν είτε στην Καβάλα, είτε στη Θεσσαλονίκη. Έτσι λοιπόν είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Αλεξανδρούπολη έχει τις δικές της δεξαμενές και έτσι μπορούν να ανεφοδιαστούν όλες οι πτήσεις τσάρτερ που την επισκέπτονται. Είμαστε αισιόδοξοι, είμαστε στην φουλ σεζόν την τουριστική. Οι επιχειρήσεις είναι έτοιμες, για άλλη μια φορά ευχαριστούμε και τους ξενοδόχους και βλέπουμε ότι μετά από πολλά χρόνια ότι οι καρποί ανθίζουν στην πόλη μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και την εταιρία του κου Μακρή που κάνει όλη αυτή τη διοργάνωση στην πόλη μας». Στην υποδοχή ήταν παρών και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης και πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου, Απόστολος Παλακίδης.

Διαβάστε επίσης:  Αλεξανδρούπολη: "Ο Φάρος της Ισότητας" 4ο Φεστιβάλ κατά των έμφυλων ανισοτήτων 31/8-1/9

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News