“Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ” ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα 6 Απριλίου και η “Ζωή εν Τάφω” κυριάρχησε όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα στις θρησκευτικές εκδηλώσεις των Ορθοδόξων στην Κομοτηνή. Η κορύφωση του Θείου δράματος από την μία και η μεγαλοπρέπεια και η βασιλεία του Θεού σε ζώντας και νεκρούς είναι το δίδαγμα μιας από τις πιο λαμπρές μέρες της Ορθοδοξίας.

Οι πιστοί στην Κομοτηνή τήρησαν το θρησκευτικό έθιμο του Επιταφίου. Νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου στο δημοτικό κοιμητήριο της Κομοτηνής προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.Παντελεήμονα και με την παρουσία πλήθους πιστών που κατέκλυσαν το κοιμητήριο σε μία πολύ σημαντική και συμβολική μέρα για την χριστιανοσύνη μιας και ο Υιός του Θεού σήμερα ενώνει τους 2 κόσμους, των νεκρών και των ζωντανών.

Λίγο αργότερα μετά και το πέρας της λειτουργίας οι Άγιοι Επιτάφιοι των Ενοριακών Ιερών Ναών της Κομοτηνής τήρησαν το έθιμο της περιφοράς και συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, μπροστά στο μνημείο των Ηρώων λίγο μετά τις 9 το βράδυ με την ακολουθία χιλιάδων πιστών οι οποίοι με ευλάβεια και κατάνυξη ακολουθούσαν τους επιτάφιους των ναών με αναμμένες λαμπάδες και ψέλνοντας τα εγκώμια. Στην περιφορά μετείχε σύσωμμη η στρατιωτική, αστυνομική και πυροσβεστική ηγεσία της Ροδόπης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο πρώην Υπουργός και πρώην Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιάνιδης μαζί με την οικογένεια του και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Διαβάστε επίσης:  Το πήρε το φύλλο αγώνα ο Πανθρακικός με σκορ 1-0

Οι Άγιοι Επιτάφιοι της Αγίας Σοφίας, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του Αγίου Γεωργίου και του Ευαγγελισμού κατά την άφιξης τους στο σημείο συνάντησης τους πραγματοποιήθηκε μία δέηση από τους ιερείς των Ναών και των Μητροπολίτη Μαρωνειάς και Κομοτηνής κ.Παντελεήμονα ο οποίος και μίλησε στους πιστούς ζητώντας τους την ομόνοια και την ένωση των ανθρώπων διότι όπως ανέφερε μόνο με την ένωση των ανθρώπων μπορούν να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες. Μετα το πέρας της δέησης οι Άγιοι Επιτάφιοι με την συνοδεία και πάλι των πιστών επέστρεψαν στους Ιερούς Ναούς για να ολοκληρωθεί η λειτουργία.

 

 

 

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News