Θεοφάνια: Εορτάστηκαν στην Ροδόπη με τον καθαγιασμό των υδάτων σε Κομοτηνή, Μαρώνεια, Φανάρι και Ίασμο

Από το Υδραγωγείο Κομοτηνής ξεκίνησε ο επίσημος καθαγιασμός των υδάτων στην Ροδόπη. Εκεί προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων πραγμνατοποιήθηκε ο αγιασμός στις δεξαμενές του υδραγωγείο παρουσία λίγων πιστών και αρκετών επισήμων.

Παρών στην τελετή έδωσαν ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κομοτηνής Στράτος Τσακιρίδης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Θέμης Τζενετίδης, το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ Ισμαήλ Λεβέντ, υπάλληλοι της ΔΕΥΑΚ, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων Γιάννης Μουτρίδης, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Συντονισμού και Καθημερινότητας, Κίμων Λεχούδης, ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ Νίκος Σωτηρακόπουλος, καθώς και από την αντιπολίτευση ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ και επικεφαλής της Σύμπραξης Προοπτικής Αντώνης Γραβάνης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κρίστα Κουτσογράννη και Κωνσταντίνος Μάινας, καθώς και η επικεφαλής της ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής Ελένη Λαφτσή.

Ο καθαγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του Αγ.Χαραλάμπους στην Μαρώνεια

Ο καλός καιρός βοήθησε τους πιστούς να παραστούν στον καθαγιασμό των υδάτων στο λιμάνι του Αγ. Χαραλάμπους στην Μαρώνεια του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών από τον Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα. Οκτώ οι “θαρραλέοι” που βούτηξαν στα κρύα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό. Ο νεαρός Κωνσταντίνος Μαργαρίτης ήταν ο τυχερός που έπιασε πρώτος τον Σταυρό.

Το παρών στην τελετή έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και Δημήτρης Χαρίτου, ο Δήμαρχος Μαρωνειας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μανώλης Ταπατζάς.

Ο καθαγιασμός των υδάτων στο Φανάρι του Δήμου Κομοτηνής

Μετά το υδραγωγείο της Κομοτηνής και το λιμάνι του Αγ. Χαραλάμπους πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων και στο Φανάρι του Δήμου Κομοτηνής, με την παρουσία πλήθους κόσμου μιας και ο καιρός ήταν αρωγός στο να παρακολουθήσουν την τελετή. για πρώτη φορά ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του λιμανιού του Φαναρίου. Έξι ήταν οι “θαρραλέοι” που βούτηξαν στα κρύα νερά τηρώντας το έθιμο. Ο τυχερός ο για 6η συνεχόμενη φορά Γιάννης Πετράς.

Διαβάστε επίσης:  Προσβλητικά παρεμπόδισε την δημοσιογραφική κάλυψη των συναυλιών από τον Δίαυλο 92,4 ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν - Απαράδεκτος διαχωρισμός των Μέσων Ενημέρωσης

Παρών στην τελετή έδωσαν οι βουλευτές Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Δημήτρης Χαρίτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Βαφειάδου, ο Αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Κομοτηνής δημήτρης Καρασταύρου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Φαναρίου Πέτρος Καραβέτης, οι Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Ο καθαγιασμός των υδάτων στον ποταμό Κομψάτο

Στα παγωμένα νερά του ποταμού Κομψάτου και με αρκετό αέρα ολοκληρώθηκε ο αγιασμός των υδάτων για τα φετινά Θεοφάνια στην Ροδόπη. Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων πραγματοποίησε τον αγιασμό των υδάτων, με τον Μηνά Ισπιρλίδη, με καταγωγή από τον Ίασμο, να ανασύρει τον Σταυρό.

Το παρών έδωσαν αρκετοί πιστοί από τον Ίασμο, καθώς και οι βουλευτές Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και Δημήτρης Χαριτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου Μεχμέτ Μεχμέτ, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαρία Στράντζαλη, Αντιδήμαρχοι αλλά και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ηλίας Μπούκας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Φελίνα Καζάκου.

Παρακολουθείστε τις τελετές των αγιασμών

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News