ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ”

Αναφορά για την λειτουργία των ΚΔΑΠ του Δήμου Κομοτηνής που αφορούν τα Κέντρα της Κομοτηνής και της Μελέτης, μετά από επαφή με τους εργαζομένους, κατατέθηκε σήμερα από τον βουλευτή Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ.
Η αναφορά απευθύνεται προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και σε αυτήν κατατίθεται αυτούσιο το υπόμνημα διαμαρτυρίας των εργαζομένων.

Στην αναφορά του προς τον κ. Θεοδωρικάκο ο βουλευτής εστιάζει στα εξής σημεία:

Επειδή, πρόκειται για μείζον ζήτημα που αφορά κοινωνικές ομάδες που έχουν άμεση ανάγκη από την δυνατότητα εισόδου των παιδιών τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης των Δήμων με την χρήση voucher.

Επειδή, στα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Κομοτηνής ειδικά, εκτός των υπόλοιπων δραστηριοτήτων, παράγεται σπουδαίο έργο σε ό,τι έχει να κάνει με την αδελφοποίηση, την ειρηνική και αρμονική συμβίωση του χριστιανικού και του μουσουλμανικού στοιχείου.  

Επειδή, η χρηματοδότηση των συγκεκριμένων δομών από την πλευρά της κυβέρνησης αποτελεί ένδειξη κοινωνικής ευθύνης και άσκησης κοινωνικής πολιτικής τα αποτελέσματα της οποίας είναι άμεσα, ορατά και μετρήσιμα στους κόλπους των ωφελουμένων.

Διαβάστε επίσης:  Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το ΚΔΑΠ του Δήμου μέσω ΕΣΠΑ

Επειδή, το εργασιακό μέλλον που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στους εργαζομένους στα ΚΔΑΠ δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι η ανεργία και η κοινωνική τους περιθωριοποίηση.       

Σας καλώ να λάβετε σοβαρά υπόψη τις αιτιάσεις των εργαζομένων, το κείμενο της διαμαρτυρίας των οποίων και σας επισυνάπτω με την παρούσα αναφορά μου, και να προβείτε στις δέουσες ενέργειες για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργία των συγκεκριμένων δομών.

Παρατίθεται το κείμενο διαμαρτυρίας των εργαζομένων των ΚΔΑΠ του Δήμου Κομοτηνής:

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News