Με το ιστορικό ποσοστό του 67,69% πραγματοποιήθηκε η απεργία των εκπαιδευτικών στην Ροδόπη για το θέμα της αξιολόγησης

Δυναμική η απεργία των εκπαιδευτικών στην Ροδόπη η οποία άγγιξε το 67.69% των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν με θέμα την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που θέλει να βάλει η Κυβέρνηση στα δημόσια σχολεία.

502 από τους 737 στο σύνολο των Εκπαιδευτικών της Ροδόπης συμμετείχαν στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και 68 από τους 105 της ΕΠΑΘ. Τεράστια ποσοστά συμμετοχής σε απεργιακή κινητοποίηση εκπαιδευτικών για την Ροδόπη.

Να σημειώσουμε ότι παρά την βροχή στην πορεία που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν 200 περίπου εκπαιδευτικοί.

Οι εκπαιδευτικοί λένε ΟΧΙ στην αξιολόγηση και ζητάνε από το Υπουργείο Παιδείας:

  • Να γίνουν άμεσα οι προσλήψεις για κάθε αναγκαίο εκπαιδευτικό έργο.
  • Τμήματα με 15 μαθητές/τριες στην τάξη και μόνιμο προσωπικό καθαριότητας πλήρους ωραρίου.
  • Το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων αλλάζει κάθε χρόνο ή και μέσα στη χρονιά εξαιτίας της επιλογής των κυβερνήσεων να μη διορίζουν όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, που είναι προϋπόθεση για την παιδαγωγική σχέση και συνέχεια. Ζητάνε τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών ώστε μόνιμα να καλύπτεται όλο το εκπαιδευτικό έργο.
  • Ένα μήνα μετά τα σχολικά γεύματα που αποτελούν ανάγκη χιλιάδων παιδιών και οικογενειών δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει. Ζητάνε να ξεκινήσουν άμεσα!
  • Μετά από 2 χρόνια τηλεκπαίδευσης που δε μπορεί να αντικαταστήσει τη ζωντανή εκπαίδευση και απέκλεισε το ¼ των παιδιών δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο από το Υπουργείο Παιδείας για την αντιμετώπιση των τεράστιων μορφωτικών κενών, που έχουν δημιουργηθεί, εξαιτίας της δικής τους διαχείρισης. Ζητάνε σχολεία ανοιχτά και ασφαλή, σοβαρή ανακατανομή της ύλης και νέα αναλυτικά προγράμματα.
Διαβάστε επίσης:  Την Κομοτηνή επισκέπτεται σήμερα και αύριο η Ντόρα Μπακογιάννη

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News