Ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου το εξ αναβολής Διεθνές Συνέδριο για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Κομοτηνής

Ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου το τριήμερο Διεθνές Συνέδριο για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Κομοτηνής. Το συνέδριο ήταν προγραμματισμένο να γίνει πριν δύο χρόνια η πανδημία όμως ανάγκασε τους διοργανωτές να το αναβάλλουν επιλέγοντας την δια ζώσης πραγματοποιήσει του και όχι την διαδικτυακή.

Η επίσημη έναρξη θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 20.00 το απόγευμα στο Ίδρυμα Παπανικολάου με την συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων. Την κεντρική αυριανή ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Κωνσταντίνος Χατζόπουλος με θέμα: «Η είσοδος του Ελληνικού στρατού στη Θράκη και η ενσωμάτωση της περιοχής στην Ελλάδα».

ΤΗν διοργάνωση του συνεδρίου ανέλαβαν ο Δήμος Κομοτηνής, η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης.

Στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε τα στα τοπικά μέσα μαζική ενημέρωσης ο Δήμαρχος Κομοτηνής ανακοίνωση ότι θα πραγματοποιηθεί και η έκδοση των πρακτικών του συνεδρίου μετά το πέρας του πρόταση που χειροκροτήθηκε από τους συνδιοργανωτές. Το συνέδριο φέρει τον τίτλο: «Η Κομοτηνή και η περιοχή της: Από την αρχαιότητα έως την εγκατάσταση των προσφύγων της μικρασιατικής καταστροφής» και γίνεται στο πλαίσιο του φετινού προγραμματισμού για τον εορτασμό των Ελευθερίων 2022. 

Διαβάστε επίσης:  Δήμος Κομοτηνής: Θα λειτουργεί κλιματιζόμενη αίθουσα για την αντιμετώπιση του καύσωνα

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News