Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου: Ξεκινούν την Παρασκευή 15 Ιουλίου οι εκδηλώσεις “Προφήτης Ηλίας 2022”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ 2022» 15-21 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ: Ώρα 21:00 μ.μ.:

Λαμπαδηφορία με κατάληξη το Μουσείο σηματοδοτώντας την έναρξη των εκδηλώσεων. Παρουσίαση προγράμματος των τμημάτων του ΠΣΙ : Κρουστά δρόμου (Δάσκαλος: Χρήστος Ναλμπάντης), Ζούμπα (Δασκάλα : Κωνσταντίνα Μάρη), Χορωδία (Χοράρχης : Μεταξία Πατρωνίδου). Χώρος: Μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς Πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ: Ωρα 20:30 μ.μ.:

Πανηγύρι με την ΕΒΡΙΤΙΚΗ ΖΥΓΙΑ και τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΨΑΘΑ. Χώρος : Εξωτερικός χώρος Μουσείου Αγροτικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς Πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ: Ωρα 21:00 μ.μ.:

Εκδήλωση από τον σύλλογο ΕΒΡΙΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ: Θεατρική παράσταση «Η χαρά της Δουκινιώς». Πρόκειται για το μοναδικό παραδοσιακό χοροθέατρο που γράφτηκε για την Θράκη και θα παρουσιαστεί στον Ίασμο για πρώτη φορά, ως μια τοπική υπερπαραγωγή, με την συμμετοχή 150 εθελοντών (ηθοποιών, χορευτών, χορωδών, μουσικών), με σκηνικά που ξεπερνούν τα 30 μέτρα, μια μικρή λαογραφική συλλογή να απλώνεται επί σκηνής και την συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής. Την σκηνοθεσία του έργου έχει επιμεληθεί η ηθοποιός και σκηνοθέτης Χρύσα Ιωαννίδου, η δε επιμέλεια των σκηνικών ανήκει στον αρχιτέκτονα Κώστα Κατσιμίγα. Για την παράσταση στον Ίασμο συμπράττουν με τα μέλη τους και τους χορευτές τους οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ιάσμου και Αιγείρου. Χώρος : Δημοτικό γήπεδο Ιάσμου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ: Ωρα 21:00 μ.μ.:

Εκδήλωση αφιέρωμα στον αείμνηστο Ιασμιώτη Σαρακατσάνο Τραγουδιστή Τάσο Γιαρίμη με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατό του. Την παρουσίαση – επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο κ.Βασίλης Σερμπέζης ενώ συμμετέχει χορευτικά ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολουθεί μπουφές με σαρακτσάνικες στριφτόπιτες. Χώρος: Μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς Πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου

Διαβάστε επίσης:  4ημερο εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια "ζωής" της Ξυλαγανής

ΤΡΙΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ: Ωρα 19:00 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός και Αρτοκλασία στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία.

Ωρα 21:30 μ.μ.: Τα τμήματα παραδοσιακών χορών του ΠΣΙ παρουσιάζουν τον Γάμο του Μπαρμπαγιώργου με μια νύφη … διαφορετική από τις συνηθισμένες ! Μία χορευτική παράσταση μέσα από τις φιγούρες του Καραγκιόζη. Υπεύθυνος χορευτικών ομάδων : Κυριάκος Αθανασιάδης. Συνοδεύει το συγκρότημα «ΜΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ» Συμμετέχει ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη». Χώρος: Μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς Πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ: Ωρα 21:00 μ.μ. :

Συναυλία με το συγκρότημα ΣΑΜΠΟΤΑΖ. Χώρος: Μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς Πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου.

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ: Ωρα 21:00 μ.μ.:

Το θεατρικό εργαστήρι του Πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου παρουσιάζει την παράσταση «ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ» Της Λίζας Κωνσταντοπούλου. Διδασκαλία – Σκηνοθεσία : Χρύσα Ιωαννίδου. Χώρος: Μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς Πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News