Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης: Επιστρέφει το Λαογραφικό Φεστιβάλ “Ήλιος και Πέτρα”

Μετά από 2 χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας επιστρέφει για 42η χρονιά το Λαογραφικό Φεστιβάλ «Ήλιος και Πέτρα» που διοργανώνει η Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης.

Φέτος, πρώτη χρονιά μετά την περιπέτεια της πανδημίας, την παράδοση των λαών τους θα παρουσιάσουν μουσικά και χορευτικά σχήματα από την Βουλγαρία, την Τουρκία, την Αλβανία και την Ελλάδα που φέτος λόγω της συμπλήρωσης 100 χρόνων προσφυγιάς θα εκπροσωπηθεί από τρία συγκροτήματα της Λέσχης Ποντίων Καβάλας, του Συλλόγου Μικρασιατών και της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης.

Το Σάββατο 16 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα, λίγο πριν την επίσημη έναρξη του «Ήλιος και Πέτρα», σε ειδική τελετή στην πλατεία του Ακοντίσματος θα γίνει κατάθεση στεφάνων εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων στο παγκόσμιο μνημείο των Καππαδοκών (ο θησαυρός των Καππαδοκών) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των 100 χρόνων από την προσφυγική τραγωδία και θα φυτευτούν δένδρα που η κάθε χώρα θα φέρει μαζί της για να θυμίζουν την αδελφοσύνη των λαών των Βαλκανίων. Θα κεραστούν παραδοσιακά εδέσματα και όλοι μαζί στις 9.00 μ.μ. θα κατευθυνθούνε στο θέατρο του Ακοντίσματος για την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ.

Την Κυριακή 17 Ιουλίου το βράδυ μετά την παρουσία των χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων θα ακολουθήσει συναυλία των ΘΡΑΞ ΠANKC.
Το Φεστιβάλ στηρίζει η Κοινότητα Νέας Καρβάλης, ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια του Δήμου Καβάλας. Η είσοδος είναι και τις δύο βραδιές ελεύθερη για όλους.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News