Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ συμμετέχει ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ Αντώνης Γραβάνης

Στην Καλαμάτα βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης συμμετέχοντας στο Αναπτυξιακό Συνέδριο με τίτλο «Τι ΝΕΟ φέρνει το ΝΕΟ ΕΣΠΑ 2021–2027», στο οποίο κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Συνέδριο αναλύθηκαν οι στόχοι, οι πόροι και οι διαδικασίες του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.Το νέο ΕΣΠΑ έχει ως στόχο να συμβάλει στον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τον περιορισμό των περιφερειακών ανισοτήτων.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο πρόεδρος του ΕΒΕ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νικόλαο Παπαθανάση, και τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Ιωάννη Μπρατάκο σχετικά με την ανάπτυξη και βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Αντώνης Γραβάνης: “Τόνισα τη σημασία απλοποίησης των διαδικασιών προσκλήσεων, αξιολόγησης και εκταμίευσης των ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις, καθώς και την ενίσχυση των πόρων των περιφερειακών προγραμμάτων. Τέλος, εξαιρετικής σπουδαιότητας είναι η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των 3.9 δις προς τις επιχειρήσεις, μέσω του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027», το οποίο αποτελεί το πρώτο πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 που εγκρίθηκε σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. “

Διαβάστε επίσης:  Κυριάκος Μητσοτάκης: η Βασίλισσα υπηρέτησε αυτό που συμβόλιζε η θέση της: την ενότητα του λαού της, και αυτή είναι η πιο πολύτιμη παρακαταθήκη της.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News