Συνεχίζεται η φωτιά στην Σαμοθράκη – Καίγεται πυκνόφυτο δάσος

Ενισχύσεις από τη Θεσσαλονίκη ζητούν αρμόδιοι φορείς στη Σαμοθράκη προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά  που έχει ξεσπάσει από το πρωί της Τρίτης και κατακαίει πυκνόφυτο δάσος. Ταυτόχρονα, συγκεντρώθηκαν περίπου 300 εθελοντές μαζί με πυροσβέστες και κατευθύνονται προς το βουνό ανά ομάδες.

Το πύρινο μέτωπο έχει μετατοπιστεί πάνω από τα Θερμά, στην ορεινή πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα ανάμεσα στην Γριά Βάθρα και στη βάθρα «Παράδεισος». Στο σημείο υπήρχαν πολλοί ελεύθεροι κατασκηνωτές οι οποίοι πρόλαβαν να φύγουν.

«Αν και απαγορεύεται από τον νόμο βρίσκονται συνεχώς άτομα εκεί. Είναι σαν ένα κοινό μυστικό στην περιοχή μας το ελεύθερο κάμπινγκ και ανησυχούσαμε πως κάποια στιγμή θα γίνει το κακό. Τώρα αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά προχωράει και καίει το δάσος μας» αναφέρει επιχειρηματίας και κάτοικος της περιοχής στο ThessToday.gr.

Περίπου στους 300 εθελοντές συγκεντρώθηκαν μαζί με πυροσβέστες, οι οποίοι κατευθύνονται προς το βουνό ανά ομάδες προς τις εστίες φωτιάς πεζοί, καθώς το εδαφικό ανάγλυφο είναι πολύ δύσκολο με συνέπεια αρκετά σημεία να μην είναι προσβάσιμα για τα οχήματα.

Διαβάστε επίσης:  «Εγώ έβαλα τη φωτιά για να γελάω» - Όλα όσα είπε στις κάμερες ο κατηγορούμενος για εμπρησμό στη Θάσο

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νικόλαος Γαλατούμος τόνισε ότι έως τώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο πλήττεται το οικοσύστημα του νησιού. «Ελπίζουμε ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο πριν σταματήσουν οι ρίψεις των εναέριων μέσων όταν δύσει ο ήλιος», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι έχει ζητηθεί η συνδρομή Ericsson από τη Θεσσαλονίκη.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News