ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 30 ΜΑΙΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

Η επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη, που έχει προκαλέσει εξ αντικειμένου φόβους για τυχόν αναζήτηση ρεβάνς εκ μέρους της τουρκικής διπλωματίας απέναντι στην Ελλάδα, μετά την επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα, θα είναι έτσι κι αλλιώς μια δύσκολη επίσκεψη.

Γιατί μπορεί η Ελλάδα να επιθυμεί να επενδύσει σε μια θετική ατζέντα και η Τουρκία να έχει μειώσει την ένταση σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο δεν έχουν εκλείψει πλήρως οι προκλητικές κινήσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η «ιδιωτική» επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στη Θράκη και συγκεκριμένα στην Κομοτηνή την Κυριακή 30 Μαίου, συνοδεύεται από «προειδοποιήσεις» των τουρκικών ΜΜΕ, ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα θέσει θέμα «τουρκικής μειονότητας» στην περιοχή, ενώ τη σκυτάλη πήρε νωρίτερα την Πέμπτη και το δεξί χέρι του Ερντογάν, ο Ομέρ Τσελίκ, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, καθώς εξαπέλυσε επίθεση προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μουσουλμανική μειονότητα, επαναφέροντας θέμα περί υποτιθέμενης «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη.

Την ίδια στιγμή, η Ευρώπη έχει σκληρύνει τη στάση της απέναντι στην Τουρκία, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα στην Άγκυρα για τη στάση της, από την οποία θα εξαρτηθούν και οι σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε επίσης:  Κομοτηνή: Το πρόγραμμα του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής, πολιούχος της Κομοτηνής

Προετοιμασμένη δηλώνει η ελληνική πλευρά για παν ενδεχόμενο, με αφορμή την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, καθώς το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό πολλών είναι «τσακωμός» μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες του Τούρκου ΥΠΕΞ με το Νίκο Δένδια, όταν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε επισκεφτεί την Τουρκία στα μέσα Απριλίου.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News