Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Ροδόπη – Κλειστή η επισκεψιμότητα στην Νυμφαία

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σήμερα υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τον νομό Ροδόπης.

Είναι η κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς 3 (υψηλή), δηλαδή είναι πιθανό να εκδηλωθεί αυξημένος αριθμός πυρκαγιών, αρκετές από τις οποίες θα είναι δύσκολο να αντιμετωπισθούν όταν οι τοπικές συνθήκες είναι ευνοϊκές (μορφολογία εδάφους, τοπικοί άνεμοι, καύσωνας κλπ).

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ οι παρούσες συνθήκες (Τοπικοί Άνεμοι, Αυξημένη Θερμοκρασία) αναμένεται να συνεχιστούν έως το τέλος της εβδομάδας, ενδεχομένως και το Σαββατοκύριακο.

Επίσης, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενεργοποιήθηκε η απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης για απαγόρευση διέλευσης και παραμονής στο δάσος της Νυμφαίας και στo δασύλιo Μέσης.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε μια πυρκαγιά:

Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 ή το 112 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά. [email protected] | [email protected]

Τηλέφωνο: 25313.52400

Fax: 25310.22756

Διαβάστε επίσης:  Την μη σύλληψη κανενός δράστη για κακοποίηση σκυλιών συζήτησε το φιλοζωικό σωματείο ΛΑΪΜΑ με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης

Γραμμή του Δημότη: 15424

Πλ. Βιζυηνού 1, 69100 Κομοτηνή

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News