75 ΤΕΣΤ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΕΟΔΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ – 2 ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΤΕΣΤ

Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον γενικό πληθυσμό που προγραμμάτισε ο  Δήμος Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19.  

Σήμερα Πέμπτη έγιναν από δύο συνεργεία του ΕΟΔΥ τεστ ανίχνευσης αντιγόνων του νέου κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, η μία κινητή μονάδα πραγματοποίησε 15 τεστ στην παλιά Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής  και βρέθηκε 1 θετικό και η άλλη πραγματοποίησε 60 τεστ στην πλατεία Ειρήνης και βρέθηκε ένα θετικό.  

Αύριο 2 Απριλίου, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα γίνουν στην Πλατεία Ειρήνης τις ώρες 10:00 με 15:00 και την Παλιά Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής  (Σαμοθράκης 12, πλατεία ΧΕΝ), τις ώρες 11:00 με 14:00.  Επιπλέον, από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου το ένα από τα δύο συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς του Δήμου Κομοτηνής και θα γίνονται έλεγχοι  ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου μέσα από το αυτοκίνητο (drive through rapid tests αντιγόνου covid-19).

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033 και  προσέρχονται γνωρίζοντας τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ ενώ χρειάζεται να δίνουν τον αριθμό του  κινητού τους ώστε να ενημερώνονται για το αποτέλεσμα. Τη διαδικασία στηρίζει το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.   

  • Συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό
Διαβάστε επίσης:  Χασάν Χασάν: «Κομμένος» στα δύο και παρατημένος ο Κάλχας, με ευθύνη τη Δημοτικής Αρχής Γκαράνη

Το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  διεκπεραιώνει με επιτυχία τη μεταφορά των δημοτών Κομοτηνής που αδυνατούν να μεταβούν μόνοι τους ή με κάποιον οικείο τους στο εμβολιαστικό κέντρο που έχει οριστεί, μέσα από τη διαρκή συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής. Μέχρι στιγμής έχουν μεταφέρει 22 άτομα σε εμβολιαστικά κέντρα, σε συνεργασία με το «Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Κομοτηνής.

Οι πολίτες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν οφείλουν να καλούν έγκαιρα στο 2531072414, με σκοπό να προγραμματίζεται η μεταφορά τους στο εμβολιαστικό κέντρο.

Ο Δήμος Κομοτηνής από την αρχή της πανδημίας δίνει έμφαση στη λήψη προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς, ένα εκ των οποίων είναι η διενέργεια των rapid tests. Ταυτόχρονα, φροντίζει να μη βιώσει κανένας δημότης κοινωνικό αποκλεισμό λόγω αδυναμίας προσέλευσης σε εμβολιαστικό κέντρο.  

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News