ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΖΗΤΑΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ” ΓΙΑ ΤΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΠΑΝΔΡΟΣΟΥ

Διαμαρτύρεται η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Κομοτηνής για την εγκατάλειψη των Δημοτικών κατασκηνώσεων της Πανδρόσου. Η δημοτική παράταξη “Εμείς η πόλη” με την επικεφαλή της κα. Φελίνα Καζάκου δημοσιοποίησε την αγανάκτηση της για την εγκατάλειψη των κατασκηνώσεων λέγοντας τα εξής:

“Η  εγκατάλειψη των Δημοτικών κατασκηνώσεων της Πανδρόσου είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει και το έχουμε θέσει ως ερώτημα πολλές φορές κατά την συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων και ουδέποτε  έχουμε λάβει συγκεκριμένη απάντηση.Όπως αποδείχτηκε και παρά της εξαγγελίες του κου Πετρίδη τον Ιούνιο του 2016, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός. Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία  και για το οποίο η Δημοτική Διοίκηση οφείλει να τοποθετηθεί δημόσια και να απαντήσει στους πολίτες.

Για ποιο λόγο παραμένει κλειστεί η Δημοτική Κατασκήνωση της Πανδρόσου;; Ποιες είναι οι προθέσεις και ο σχεδιασμός;;

Προσεγγίζοντας  την κοινωνική διάσταση του θέματος η δημοτική κατασκήνωση της Πανδρόσου προσέφερε για πολλά χρόνια  την δυνατότητα διακοπών και δημιουργικής απασχόλησης σε παιδιά σχολικής ηλικίας των δημοτών μας.  Τα τελευταία όμως οχτώ  χρόνια που αυτές παραμένουν κλειστές οι δημότες δεν έχουν  την δυνατότητα να προσφέρουν στα παιδιά τους την ευκαιρία ολιγοήμερων διακοπών με χαμηλό  κόστος. Αποτέλεσμα οι ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες και οι αδύναμοι οικονομικά συμπολίτες μας να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των παιδιών  τους.

Σύμφωνα με  άλλη ανάγνωση,  πρόκειται για ακίνητη περιουσία του Δήμου, η οποία  μέρα με τη μέρα  καταστρέφεται, χάνει την αξία της καθώς το κατασκηνωτικό κέντρο έχει υποστεί πολλές φθορές ενώ σημαντικά είναι και τα διαφυγόντα έσοδα του δήμου που θα μπορούσαν να προκύψουν αν και εφόσον είχε δημοπρατηθεί και ανατεθεί προς αξιοποίηση σε ιδιώτη έναντι μισθώματος. Ζητούμε από την διοίκηση και προτείνουμε αν και εφόσον δεν μπορεί να  αξιοποιήσει το κατασκηνωτικό κέντρο να προχωρήσει άμεσα στην δημοπράτηση αυτού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόταση μας αποτέλεσε η ανακαίνιση και αναβάθμιση του κατασκηνωτικού κέντρου μέσω χρηματοδότησης αυτού από το πρόγραμμα leader που είναι σε εξέλιξη και θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί 100%, χωρίς καμία επιβάρυνση του Δήμου. Αναμένουμε τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής καθώς ο χρόνος ανοχής έχει τελειώσει. Οχτώ χρόνια είναι πολλά για να σκέφτεσαι και να  αποφασίσεις για κάτι το οποίο στερούνται οι δημότες μας”

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News