ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ: “ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ”

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος και εκ νέου υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την θέση του Περιφερειάρχη. Ο κος Μέτιος μετά και την επίσημη στήριξη της υποψηφιότητας του από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας όρισε την σημερινή ημέρα για να επικοινωνήσει με τους πολίτες της Περιφέρειας.

Ο κος Μέτιος αφού ευχαρίστησε την Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο του δήλωσε: αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η στήριξη της υποψηφιότητάς μου για τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας. Η εμπιστοσύνη της Νέας Δημοκρατίας μου δίνει μεγάλη δύναμη και προσδίδει στην παράταξή μας, την «Περιφερειακή Αναγέννηση», μια νέα προοπτική. Σε αυτό το πλαίσιο, θα πάρω τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην ενότητα της παράταξης. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει όλοι αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Σε ό,τι με αφορά, έχω απόλυτη επίγνωση της ευθύνης μου. Από το 2014, ως Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης και τα δύο τελευταία χρόνια ως Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εργάζομαι καθημερινά γι’ αυτό που πιστεύω ότι είναι καλό για τον τόπο μας».

Στη συνέχεια ο κος Μέτιος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που είχε θέσει ο αείμνηστος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης το οποίο συνεχίζεται και εμπλουτίστηκε με ιδέες και δράσεις και παραμένει ανοικτό για νέες προτάσεις από τον ίδιο. Ο κος Μέτιος δήλωσε συγκεκριμένα: «από την αρχή της Διοίκησής μας μέχρι σήμερα έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην Περιφέρειά μας. Με επίπονη και συστηματική προσπάθεια καταρτίσαμε ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας για τα επόμενα χρόνια, που έχουμε ξεκινήσει ήδη να υλοποιούμε. Ένα Σχέδιο για μια ανοιχτή και δυναμική Περιφέρεια, με βασικούς άξονες την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, την στήριξη της επιχειρηματικότητας, τον τουρισμό και τις επενδύσεις στην ενέργεια. Ένα Σχέδιο, που βασίστηκε στο έργο του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη -έργο το οποίο αναγνωρίζουμε, τιμούμε και συνεχίζουμε-, ταυτόχρονα όμως, ένα Σχέδιο που έχουμε εμπλουτίσει με νέες ιδέες και δράσεις και που παραμένει ανοικτό σε νέες προτάσεις.

Πραγματοποίησε ανοικτό κάλεσμα σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με τα θέματα της περιφέρειας σε οποιοδήποτε πολιτικό χώρο και αν ανήκουν. Διότι στοίχημα του είναι “να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα ουσιαστικά έργα για τον τόπο μας” «ο εμπλουτισμός τόσο του Σχεδίου μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας όσο και του ψηφοδελτίου της «Περιφερειακής Αναγέννησης» είναι μία ανοικτή διαδικασία με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και πολιτική διαδρομή καθενός. Η «Περιφερειακή Αναγέννηση» μπορεί να αποτελέσει τη συνισταμένη διαφορετικών θέσεων και προτάσεων μέσα από έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο. Καλώ λοιπόν όλους τους πολίτες της Περιφέρειας να στηρίξουν την «Περιφερειακή Αναγέννηση». Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο δρόμο που χαράξαμε με δουλειά και ευθύνη απέναντι στους πολίτες. Τον Μάιο του 2019 η «Περιφερειακή Αναγέννηση» θα δώσει άλλη μία μεγάλη μάχη και θα πετύχει άλλη μία μεγάλη νίκη». δήλωσε ο κος Μέτιος.

Σε ερώτηση για το ποια είναι η θέση του για τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις που υπάρχουν όλο αυτό το διάστημα ως προς την υποψηφιότητα ο κος Μέτιος δήλωσε ότι “κανείς δεν πρέπει να βάλει το προσωπικό του συμφέρον, πάνω από το συμφέρον της παράταξης», «κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και έτσι θα αντιμετωπιστεί με ξεχωριστό τρόπο»