ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η 2 ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΣΤΟΝ ΙΑΣΜΟ ΡΟΔΟΠΗΣ

Μία προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου που έγινε θεσμός!!! Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο Ροδόπης 3 & 4 Νοεμβρίου. Αρκετοί λάτρεις του τσίπουρου αλλά και αυτοί που θέλουν να μυηθούν στην ιεροτελεστία του τσίπουρου επισκέφτηκαν τον Ίασμο στην πρώτη μέρα της γιορτής τσίπουρου. Στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Ιάσμου διοργανώθηκε γευσιγνωσία με παρασκευές από ιασμιώτικο τσίπουρο και προϊόντα που παράγει η περιόχη. Η πρώτη μέρα έκλεισε με παραδοσιακό πανηγύρι, ζωντανή μουσική και πολύ χορό σε όλους τους ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς.

Αυριο 4 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ημερίδα προώθησης προϊόντων και διαδικασία παραγωγής αυτών με κύριο προϊόν το αμπέλι την προστασία του, την θρέψη του αλλά και την απόσταξη του. Στις 12.30 ζαχαροπλαστική γευσιγνωσία από τους νεαρούς σεφ μέλη του συλλόγου. Το διήμερο αυτό θα κλείσει με λαικοδημοτικό πανηγύρι με ζωντανή μουσική το οποίο θα ξεκινήσει από τις 3 το μεσημέρι.

Στο πρόγραμμα των παράλληλων δραστηριοτήτων οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφτούν τοπικά αποστακτήρια για να ενημερωθούν για τον τρόπο απόσταξης και τις τεχνικές της παραγωγής του. Ενώ μέσα και έξω από το προάυλιο του παλιού Δημοτικού Σχολείου θα λειτουργεί Έκθεση Θρακομακεδονικών προϊόντων.

Τις αυριανές εκδηλώσεις της 2ης Γιορτής Τσίπουρο θα παρακολουθήσει η Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κα. Κατερίνη Νοτοπούλου

Η είσοδος στους χώρους της γιορτής είναι ελεύθερη και οι κάτοικοι των όμορων χωριών που δεν έχουν μεταφορικό μέσο θα μπορούν να επισκεφτούν τον Ίασμο με το δημοτικό λεωφορείο το οποία θα πραγματοποιεί συχνά δρομολόγια.

Στην είσοδο του χώρου των εκδηλώσεων, τα μέλη του συλλόγου θα κερνούν τους επισκέπτες τσίπουρο μία προσφορά των Ιασμιωτών τσιπουροπαραγωγών. Επίσης στον χώρο θα υπάρχουν κρεατικά της ώρας και σαλάτες που θα συνοδεύουν το τσίπουρο. Και θα μπορείτε από τα μέλη του συλλόγου να προμηθευτείτε λαχνούς με μικρό κόστος μετέχοντας στην κλήρωση δώρων που θα πραγματοποιηθεί.

Για τους εκτός Ιάσμου που θα θέλουν να επισκεφτούν τον Ίασμο και δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο, λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ροδόπης και Ξάνθης θα μεταφέρουν ΔΩΡΕΑΝ τους επισκέπτες  προς και από Ίασμο με δρομολόγια της γραμμής (απλά αναφέροντας την επιθυμία για προορισμό τη γιορτή) . Τα αυριανά δρομολόγια έχουν ως εξής:

ΑΠΟ ΞΑΝΘΗ ΠΡΟΣ ΙΑΣΜΟ ΩΡΕΣ:
11:30 – 15:30 – 19:20
(Ισχύει και για επιβίβαση από ΚΙΜΕΡΙΑ-ΛΕΥΚΟΠΕΤΡΑ-ΣΕΛΕΡΟ-ΣΟΥΝΙΟ-ΑΜΑΞΑΔΕΣ-ΚΟΠΤΕΡΟ)
ΑΠΟ ΙΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΞΑΝΘΗ ΩΡΕΣ: 19:50
ΑΠΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΠΡΟΣ ΙΑΣΜΟ ΩΡΕΣ:
08:30 – 11:30 – 15:30 – 17:00 – 19:30
(Ισχύει και για επιβίβαση από Σώστη-Λινό-Πολύανθο)
ΑΠΟ ΙΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ: 19:50