ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ 5€ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ”

Η παράσταση έρχεται στην Κομοτηνή αυτό το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κύτταρο πρώην Ρεξ. Για την παράσταση αυτή ισχύει μία σπουδαία προσφορά σε συνεργασία της Εταιρείας “Όψεις Πολιτισμού με τα Hondos Center.Η προσφορά αφορά την είσοδο 2 ατόμων στην τιμή των 25 ευρώ, έκπτωση 5 Ευρώ. Τα συγκεκριμένα εισιτήρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν από τα σημεία προπώλησης σε κάθε πόλη ανταλλάσσοντας το flyer που λαμβάνουν από τα ταμεία των καταστημάτων Hondos Center.

Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι από το βιβλίο της Οριάνα Φαλάτσι και είναι αυτό που  δημιούργησε έντονα την ανάγκη να ξανά ανεβεί η παράσταση το “Γράμμα σε ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ” με την Ζέτα Δούκα. Μέσα από μια καινούργια ματιά, μια νέα διασκευή που θα σχολιάσει – μοιραίως – όλα αυτά που συμβαίνουν και στις μέρες μας….

«Τι σόι άνθρωποι είναι αυτοί που καίνε ανθρώπους; Νόμιζα ότι με τα κρεματόρια είχαμε τελειώσει. Έχουμε μπει σε μια σκοτεινή στενωπό χωρίς κανείς να είναι ακόμη σε θέση να “δει” τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Κινούμενη άμμος η χώρα, κινούμενη άμμος και όσα συμβαίνουν έξω από αυτήν. Αν ερχόσουν στον κόσμο θα μάθαινες τι είναι τα συναισθήματα, τι κάνει τους ανθρώπους να είναι άνθρωποι. Θα μάθαινες τι είναι ο φόβος (πόσο φοβήθηκε άραγε ένα παιδί παλεύοντας με τον καπνό και τη φωτιά;) Θα μάθαινες τι είναι αγωνία, τι είναι η αγανάκτηση, τι είναι οργή και τι θυμός, πώς νιώθουν χιλιάδες άνθρωποι που φωνάζουν το δίκιο τους ανεβαίνοντας αργά και συντεταγμένα το δρόμο που απέκτησε τελικά τη δική του ιστορία, τη δική σου ιστορία. Η πραγματικότητα μας έχει ξεπεράσει. Τώρα βλέπουμε καθαρά ότι “ο Βασιλιάς είναι γυμνός”. Αν ζούσες και η μανούλα σου, σου διάβαζε το παραμύθι, θα γελούσες όπως όλα τα παιδιά όταν το πρωτακούν. Εμείς τώρα το συνειδητοποιήσαμε αλλά δεν μπορούμε να γελάσουμε, γιατί δεν είμαστε πια παιδιά».

Συντελεστές της παράστασης 

Σκηνοθεσία: Μάνος Πετούσης

Κείμενο: Μάρω Μπουρδάκου

Παίζει: Ζέτα Δούκα

Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης

Διεύθυνση παραγωγής : Ντίνος Λέλος

Οργάνωση παραγωγής: Όψεις Πολιτισμού

 Διάρκεια παράστασης: 76’ χωρίς διάλειμμα