ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή βρέθηκε η Υφπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας Θράκης) κα Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία και πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τους Δημάρχους της Ροδόπης.

Ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών ΓΙάννης Σταυρίδης παρέδωσε στην Υπουργό σχετικό υπόμνημα ενώ στάθηκε σε μία σειρά από ζητήματα που αφορούν τον Δήμο. Μεταξύ άλλων αυτά που ζήτησε ο κος Σταυρίδης είναι:
-Άμεση επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και στον Δήμο Μαρώνειας Σαπών
-Παρέμβαση για μην χαθεί η συνδεδεμένη ειδική ενίσχυση από τους βαμβακοπαραγωγούς του Δήμου και προώθηση των αποζημιώσεων για τους καλλιεργητές βάμβακος και καπνού που φέτος υπέστησαν πρωτοφανή καταστροφή.
-Κάθετη και κατηγορηματική εναντίωση σε κάθε σκέψη κατάργησης του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στις Σάπες.Μάλιστα ο Δήμαρχος έχει αποστεί εδώ και εβδομάδες σχετική επιστολή στην διοίκηση της Τράπεζας.-
-Ενίσχυση του Δήμου μέσα από προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών όπως ο Φιλόδημος ΙΙ .Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εγκίθηκε στο Δήμο η αγορά μηχανημάτων έργου ενώ εκκρεμεί η κατασκευή νέων παιδικών χαρών.
-Εκσυγχρονισμός και ενίσχυση του ΚΥ Σαπών και ένταξή του στο ΕΣΠΑ προκειμένου αυτό να καταστεί εφικτό.Για το θέμα θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ παρουσία της Υπουργού στη Θεσσαλονίκη.
Τέλος ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Υπουργό για το ενδιαφέρον της τονίζοντας ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να ενισχυθεί ουσιαστικά το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο προκειμένου να διευκολυνθεί η προώθηση θεμάτων της αυτοδιοίκησης ,ευκολότερα ,στα κέντρα των αποφάσεων.