ΟΝΤΕΡ ΜΟΥΜΙΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΑΣΜΟΥ: ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ, ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΑΣΜΟΥ “ΕΜΠΡΟΣ”

Την παρουσίαση του συνδυασμού που θα ηγηθεί στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για την διεκδικήσει του Δημαρχιακού Θώκου του Ιάσμου πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 7 Νοεμβρίου ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Οντερ Μουμιν στον Ιασμο Ροδόπης στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του κέντρου Αστραία.

Με μία δίγλωσση παρουσίαση ο κος Οντερ παρουσίασε το όραμα που έχει για τον Δήμο Ιάσμου και τις προσπάθειες που θα κάνει για να βγει από την αφάνεια ο Δήμος σε περίπτωση που εκλεγεί. Γιαυτό και το όνομα του συνδυασμού είναι “Εμπρός”. Με έντονη την ενωτική διάθεση απέναντι σε έναν δήμο που επικρατεί η πολιπολιτισμικότητα ζήτησε την στήριξη όλων, χριστιανών και μουσουλμάνων λέγοντας  “Θέλω να γίνω ο Δήμαρχος όλων, για έναν δήμο δημιουργικό, ανεξάρτητο με προοδευτικό πρόσημο”.  “Εμπρός λοιπόν, μια γροθιά, μια καρδιά για να πάμε τον Δήμο Ιάσμου μπροστά”

Στην ομιλία του παρουσίασε τα κεκτημένα του με την ενασχόληση του με τα κοινά τόσο ως Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιάσμου όσο και ως  Περιφερειακός Σύμβουλος επισημαίνοντας την εμπειρία του και την διάθεση του να δουλέψει τόσο αυτός όσο και η συνεργάτες του για την πρόοδο του Δήμου και την ευημερία των δημοτών του.

Το πρόγραμμα που επικοινώνησε σε γενικές γραμμές στους παραβρισκόμενους θεωρείτε αρκετά φιλόδοξο και τολμηρό αναδεικνύοντας την διάθεση του και την “όρεξη” του για δουλειά.

Η ομιλία του χωρίστηκε σε θεματικές ενότητες στις οποίες αναφέρθηκε τα έργα που σκέφτεται να υλοποιήσει ξεκινώντας από την μεταγκατάσταση των υπηρεσιών του Δήμου σε ένα χώρο και προτείνοντας το παλιό Δημοτικό Σχολείο στο κέντρου της έδρας του Δήμου να γίνει το νέο Δημαρχείο. Επιθυμεί την ριζική αναδιοργάνωση του Διοικητικού και Οικονομικού τομέα. Όλοι οι Αντιδήμαρχοι θα έχουν την έδρα τους στο Δημαρχείο ώστε ο δημότης να μην χρειάζεται να τους αναζητά στους οικισμούς που μέχρι σήμερα είναι σκορπισμένοι.Και επιθυμεί την αναβάθμιση των τροπικών Προέδρων των οικισμών δίνοντας τους ενεργό ρόλο. Θα καθιερωθεί η ώρα του Δημάρχου στην οποία θα πραγματοποιεί επαφές με τους δημότες αφουγγραζόμενος ο ίδιος τα προβλήματα και τις ανησυχίες των δημοτών. Η ώρα του Δημάρχου θα γίνεται 11-1 το πρωί και 6-8 το απόγευμα. ¨Όπως και οι αντιδήμαρχοι θα βρίσκονται στις επάλξεις και τις απογευματινές ώρες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και την λύση των προβλημάτων τους. Θα πραγματοποιήσει δημοψήφισμα αφού δίνει την δυνατότητα ο Κλεισθένεις για δύο δημοψηφίσματα προκειμένου να ακούσει την γνώμη των δημοτών σε θέματα που θα τεθούν μετά το πέρας των εκλογών.

Ήδη θα ξεκινήσει άμεσα τις επαφές με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, το κέντρο υγείας Ιάσμου, το Πυροσβεστικό σταθμό, τον Αστυνομικό σταθμό, τους συλλόγους και όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες και θα επισκεφτεί όλους τους οικισμούς του Δήμου για να συνομιλήσει και να καταγράψει τα προβλήματα τους Επισκέψεις που θέλει να τις πραγματοποιεί κάθε τρίμηνο για να παρακολουθείτε και η εξέλιξη των τυχών παρεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν.

Στον Οικονομικό Τομέα αναφέρθηκε στα οικονομικά του Δήμου ο οποίος έχει 463.000€ χρέη και 331.000€ απλήρωτα δάνεια, τα έσοδα του Δήμου είναι 899.000€ στόχος του είναι άμεσα η αποπληρωμή των ιδιωτών ενώ οι νέες οφειλές θα εξοφλούνται άμεσα μέσα σε 3 μήνες.

Στον τομέα της Ανάπτυξης επιθυμεί την δημιουργία δύο νένων εμπορικών κέντρων (ένα δίπλα στα jumbo και ένα ενδιάμεσα των οικισμών Μίσχου και Μέγα Πιστό με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας οι οποίες θα απαιτήσει να καλυφτούν από δημότες του Δήμου. Ενισχύοντας έτσι τα οικονομικά τους και δίνοντας κίνητρο στους νέους να παραμείνουν στον Δήμο.

Ένα ακόμη σχέδιο στο πρόγραμμα του θα είναι η Αναμόρφωση του παλιού δημαρχείου στο Αγίασμα το οποίο θα μετατραπεί σε πνευματικό κέντρο και βιβλιοθήκη για την νεολαία όπως και η αναμόρφωση του Δημαρχείου Σώστη το οποίο θα μετατραπεί σε κέντρο νεότητας και για άτομα με αναπηρία.

Θα δημιουργηθεί ένας χάρτης των επαγγελματιών του Δήμου έτσι ώστε καμία δουλειά να μην δίνεται εκτός των ορίων του Δήμου εφόσον θα μπορεί να καλυφτεί από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιουντα στον Δήμο.

Άμεσα σχέδια του θα είναι και η σύμπραξη με τα Επιμελητήρια ώστε να πραγματοποιούνται σεμινάρια εκπαίδευσης και κατάρτισης στου επαγγελματίες του δήμου.Ενισχύοντας τις γνώσεις τους χωρίς να χρειάζονται να μετακινούνται εκτός νομού.

Στον τομέα της Υγείας – Αλληλεγγύης θα διεκδικήσει το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι για όσους δημότες έχουν ανάγκη απο τις υπηρεσίες αυτής της δομής και θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου ο Δήμος Ιάσμου να αποκτήσει το δικό του Ασθενοφόρο. Και να δημιουργηθούν ενεργά τοπικά ιατρεία στε όλους τους οικισμούς για την άμεση φροντίδα όσων το έχουν ανάγκη

Στον Αθλητικό τομέα θα ενισχυθούν οικονομικά οι ποδοσφαιρικές ομάδες προκειμένου να μπορέσουν να ανέβουν κατηγορίες με στόχο ακόμη και την άνοδο ομάδας στην Β Εθνική αλλά και στον πολιτισμό θα ενισχυθούν οικονομικά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου για την γιορτή τσίπουρο αλλά και το Φεστιβάλ Κερασιού και θα δημιουργηθεί ακόμη ένα Φεστιβαλ με θέμα τον καπνό και στόχο την διοργάνωση παγκόσμιου Forum τόσο για τα κεράσια όσο και για τον καπνό.

Στον τομέα του Τουρισμού θα “εκμεταλευτεί” την πολιπολιτισμικότητα του Δήμου με κύριο άξονα τα ήθη και τα έθιμα πραγματοποιώντας ένα Φεστιβάλ Ειρήνης με 3 δήμους από την Ελλάδα , 3 Δήμους απο την Βουλγαρία και 3 Δήμους από την Τουρκία και επικεφαλή και διοργανωτή τον Δήμο Ιάσμου.

Θα προσπαθήσει να κάνει άνοιγμα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης που βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου προς όφελος του Δήμου

Στον Αγροτικό τομέα στόχος είναι να κατασκευαστούν 16 αρδευτικές γεωτρήσεις, 6 ταμιευτήρες με σκοπό το πότισμα ελευθέρας ροής έτσι ώστε να καταργηθούν τα μοτερ που πολλές φορές δημιουργούν προβλήματα στους αγρότες. Καθώς και την δημιουργία ενός κτηνοτροφικού πάρκου για την προσέλκυση τουριστών.

Οπωσδήποτε τα Δημοτικά ακίνητα θα καταγραφούν και θα ενταχθούν στο κτηματολόγιο

Καθώς και βασική προτεραιότητα από την επόμενη μέρα της εκλογής του θα είναι η Γέφυρα του Κομψάτου προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των δημοτών όπως και η ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου.

Η πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση δήλωσε ο κος Μουμίν θα πραγματοποιηθεί στο Ρίζωμα διότι του έδωσε το υψηλότερο ποσοστό στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές του 2014 ποσοστό που άγγιξε το 49%.

 

 

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News