“ΡΟΖΑ ΕΣΚΕΝΑΖΥ” Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ο Αντώνης Λουδάρος, με την ιδιότητα του σκηνοθέτη, μα προτρέπει να αφεθούμε και αν ταξιδέψουμε στην μυθική ζωή μιας γυναίκας «σύμβολο». Στη ζωή της Ρόζας Εσκενάζυ! Στον ρόλο της Ρόζας, η Νεφέλη Ορφανού. Στα τραγούδια της παράστασης η φωνή της Μαρίας Σουλτάτου. Ένα συγκλονιστικό έργο για την «βασίλισσα» του ρεμπέτικου τραγουδιού. Τη «Ρόζα την ναζιάρα με τα σγουρά μαλλιά» που ήξερε πώς να ξεσηκώνει τα πλήθη.  Το «Χαρικλάκι» της, η «Δημητρούλα» της, η «Λιλή την σκανδαλιάρα», το «Ράμπι-Ράμπι» και τόσες άλλες μεγάλες επιτυχίες της που ακούγονται και στην παράσταση μας ταξιδεύουν από την Κωνσταντινούπολη του 1883 μέχρι την Αθήνα του 1980.

Η Ρόζα, χαρισματική ερμηνεύτρια του ρεμπέτικου και του σμυρναίικου τραγουδιού, έζησε μια ζωή γεμάτη ένταση και μυστήριο. Βίωσε τις πιο σημαντικές δεκαετίες της ιστορίας της Ελλάδας. Πέρασε δια πυρός και  σιδήρου μέσα από πολέμους, κατοχή, αντίσταση, δικτατορίες κι έρωτες, χωρίς να πάψει ούτε στιγμή να είναι μια γυναίκα που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της.

Ρόζα η παραβατική, η απρόβλεπτη.Με αληθινό «φως» όμως… Το «φως» της Ρόζας καίει ακόμα και θεραπεύει ψυχές. Η φωνή της, φάρος για τις επόμενες γενιές. Μας διατάζει, σαν γνήσια βασίλισσα, πώς να γλεντάμε, πώς να πίνουμε, και πώς να αγαπάμε.

 “Ρόζα  Εσκενάζυ” του Παναγιώτης Μέντης, σε σκηνοθεσία του Αντώνη Λουδάρο και παίζει η ηθοποιός Νεφέλη Ορφανού Στην παράσταση ακούγονται οι ηθοποιοί: Θανάσης Κουρλαμπάς, Φανης Μουρατίδης, Θοδωρής Μπουζικάκος, Παύλος Ορκόπουλος, Γιάννης Στάνκογλου και η μικρή Παναγιώτα Ζαρείφη.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής στις 9 το βράδυ. Με γενική είσοδος 13€ & μειωμένο 10€ (φοιτητικό, ανέργων) Προπώληση πραγματοποιείται στο Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο