“ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2018” ΑΝΑΚΥΡΗΧΤΗΚΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής για την “Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού” για το 2019. Η τυχερή πόλη είναι η Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου, η οποία θα αναλάβει να διοργανώσει αγώνες και εκδηλώσεις με θέμα τον αθλητισμό.

Τη μεγάλη αυτή διάκριση παρέλαβε ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης. Στο πλευρό του Δημάρχου αυτή την μεγάλη στιγμή για τον Δήμο του ήταν ο απόγονος του μεγάλου ευεργέτη της Ελευθερούπολης Βασίλης Παπαχρηστίδης και ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο Δήμος Παγγαίου από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα πρέπει να οργανωθεί και να πραγματοποιήσει υψηλού επιπέδου αθλητικών δράσεων δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους αθλητές της περιοχής να λάβουν μέρος σε πανελλήνιες και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, και παράλληλα ευκαιρία για τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν αγώνες και εκδηλώσεις.

Ο Δήμος Παγγαίου αποτελεί την πρώτη ελληνική πόλη που λαμβάνει μέρος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό για πόλεις άνω των 25.000 κατοίκων. Η απονομή του τίτλου της «ευρωπαϊκής πόλης αθλητισμού», δεν αποτελεί, μόνο, μία τιμητική διάκριση για την κάτοχο πόλη, είναι συγχρόνως και ένα σημαντικό «εργαλείο» το οποίο αν αξιοποιηθεί, μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη σε κάθε τόπο. Μέσω του δικτύου ACES, ο Δήμος Παγγαίου θα έχει τη δυνατότητα να αντλήσει χρηματοδότηση για την υλοποίηση αθλητικών δράσεων για όλες τις ηλικίες των δημοτών, άνδρες, γυναίκες, για τους νέους ανθρώπους και για τα άτομα με αναπηρίες. Επίσης, θα εξασφαλίσει χρήματα για τη βελτίωση των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων και την κατασκευή καινούργιων, με σκοπό την ενίσχυση του σωματειακού, αλλά και του μαζικού αθλητισμού.

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη με αφορμή τη ανακήρυξη του Δήμου Παγγαίου ως «Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού» για το 2019 από την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών και Πόλεων Αθλητισμού, σε ειδική εκδήλωση στo Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες την περασμένη Τρίτη.

Στην επιστολή του ο κ. Μέτιος εκφράζει τα συγχαρητήριά του για τη διάκριση του Δήμου Παγγαίου και αναφέρει πως η Περιφέρεια ΑΜΘ θα στηρίξει τις αθλητικές δράσεις που θα διοργανώσει ο Δήμος για την προαγωγή της υγείας, της ενσωμάτωσης, της εκπαίδευσης και του σεβασμού