ΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων «Γεώργιος Παυλίδης» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης η 16η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Από τις αποφάσεις που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο, ξεχωρίζουν:

  1. Η έγκριση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας ΑΜΘ για το έτος 2019.
  2. Η έγκριση υποβολής πρότασης για ένταξη στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας του έργου της ανακατασκευής της επαρχιακής οδού από το Κοπτερό έως τον Ίασμο στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.
  3. Η έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜΘ και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης  για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας με πόρους από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.
  4.  Η έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜΘ και του Επιμελητηρίου Δράμας για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Επιμελητηρίου με πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.
  5. Η έγκριση δύο ψηφισμάτων, ενός σχετικά με το ενδεχόμενο ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής και ενός αναφορικά με το νέο Αθλητικό νομοσχέδιο για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ΤΕΦΑΑ.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος προέβη σε κάποιες ανακοινώσεις. Συγκεκριμένα, ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε πως υπέβαλε πρόταση στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ώστε η Περιφέρεια να διαθέσει πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι μελέτες για τέσσερα σημαντικά έργα, ένα στον πρωτογενή τομέα και τρία στον τομέα των οδικών μεταφορών.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News