ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΜΕ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΦΙΑΛΩΝ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου τις πρωινές ώρες σε κατάστημα πώλησης φιαλών υγραερίου στην Φιλικής Εταιρείας στην Κομοτηνή.

Για κάποιο λόγο που διερευνάει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής φιάλες υγραερίου πήραν φωτιά με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς η επιχείρηση αλλά και να δημιουργήσει τον πανικό στους επιχειρηματίες της περιοχής και στους διερχόμενους πολίτες.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση μηδενίζοντας τον κίνδυνο της πυρκαγιά να επεκταθεί τόσο στο υπόλοιπο εύφλεκτο υλικό της επιχείρησης όσο και στα γειτονικά καταστήματα πραγματοποιώντας κατάσβεση με αφρό. 

Το σημαντικό από όλα είναι ότι δεν θρηνήσαμε θύματα και το κακό που θα μπορούσε να προκληθεί αν από την παραγόμενη θερμότητα προκλινόταν ανάφλεξη στις μεγάλες φιάλες προπανίου ή υγραερίου που υπήρχαν στο κατάστημα.

Ο μόνος άτυχος ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ο οποίος τραυματίστηκε και νοσηλεύεται με εγκαύματα Β Βαθμού σε χέρια και πρόσωπο στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες τον γειτόνων καταστηματαρχών, ο ιδιοκτήτης προσπάθησε μέχρι να έρθει η Πυροσβεστική να σβήσει την πυρκαγιά αλλά ξεκίνησαν οι εκρήξεις και ήταν αδύνατο.

Ο πανικοβλημένος ιδιοκτήτης έτρεχε πάνω κάτω μπροστά από την επιχείρηση του και μέσα στον πανικό του μπήκε σε γειτονικό κατάστημα αρπάζοντας το νερό και ρίχνοντας το στα μάτια του και στο πρόσωπο του που έφεραν τραύματα από την φωτιά.

Είμαστε τυχεροί λένε οι καταστηματάρχες της περιοχής όπου η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής γλίτωσε την περιοχή από θύματα και μεγαλύτερες υλικές ζημιές. 

Η Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής καθάρισε το χώρο απο τα καμένα όπως και των χώρω των πεζοδρομίων και του δρόμου για να μην υπάρξει κάνενας κίνδυνος τόσο από τα καμένα υλικά όσο και απο το ειδικό κατασβεστικό υλικό που χρησιμοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πλάνα από Νεκτάριο Γκόνα