ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ Ο ΟΕΒΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ

Μια βραδιά αφιερωμένοι στους επαγγελματίες της Ροδόπης οργανώθηκε απο τον ΟΕΒΕΣ Ροδόπης το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στον Βράχο Νο2. Μια βραδιά μακριά από το άγχος και την αγωνία για την διατήρηση των επιχειρήσεων τους.

Η εκδήλωση αυτή είχε να διοργανωθεί πολλά χρόνια αλλά με πρωτοβουλία του νέου ΔΣ του ΟΕΒΕΣ “ξαναξύπνησε” την ανάγκη οι επαγγελματίες να βρεθούν όλοι μαζί και να μοιραστούν στιγμές μακριά από την επαγγελματική καθημερινότητα τους.

Ο Πρόεδρος του ΟΕΒΕΣ Ανέστης Βαφειάδης καλωσόρισε τους επαγγελματίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα καθώς και τον επίτιμο καλεσμένο της βραδιάς τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του μίλησε για την υπεφορολόγιση και την υπερχρέωση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων καθώς και την προσπάθεια που γίνεται από την ΓΣΕΒΕΕ να δημιουργηθεί ο ακατάσχετος λογαριασμός για τους επιχειρηματίες για να μπορούν να διαχειρίζονται τα χρήματα τους και να μπορούν να “κινούν” τις επιχειρήσεις τους. 

Επίσης ο κος Καββαθάς δήλωσε ότι θα πιέσει ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση προκειμένου να δημιουργηθεί τελωνειακός σταθμός στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα Κομοτηνής Μακάζα έτσι ώστε να παταχθεί το παρεμπόριο και για τον Τελωνειακό Σταθμό των Κήπων στα Ελληνοτουρκικά σύνορα είπε ότι με δαπάνη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών θα τοποθετηθεί μηχάνημα σκάνερ για το έλεγχο των εμπορευμάτων.

Στην εκδήλωση των επαγγελματιών παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν  ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά, ο βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ,  ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Κομοτηνής – υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Νίκος Αγγελίδης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης – υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής Αντώνης Γραβάνης, το μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ Τάκης Χαρίτου, η πολιτευτής ΝΔ Ροδόπης Βούλα Ελευθεριάδου.

Παρόντες ήταν επίσης η αντιδήμαρχος Εσωτερικής Διοίκησης Δήμου Κομοτηνής Κατερίνα Ιωαννίδου, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Φελίνα Καζάκου, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Ελένη Λαφτσή, ο δημοτικός σύμβουλος Θέμης Τζενετίδης, ο ταξίαρχος Γιώργος Χατζηγεωργίου, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης Γιάννης Βεζυργιαννίδης, το μέλος του ΕΒΕΡ Γιάννης Κιλτσίκης, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Ευκαρπίδης, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παπακωνσταντίνου, σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΟΕΒΕΣ και πολλά μέλη των δύο Επιμελητηρίων, πολλοί επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες από όλο το νομό, οι πρόεδροι των ΟΕΒΕΣ ν. Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρο, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων