ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΕ ΣΑΠΕΣ ΚΑΙ ΙΑΣΜΟ

Κατατέθηκε από τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ η κοινοβουλευτική ερώτηση με αριθμό  πρωτοκόλλου 4866  15/01/19, για την επικείμενη διακοπή λειτουργίας των υποκαταστημάτων την Εθνικής Τράπεζας σε Σάπες και Ίασμο της Π.Ε. Ροδόπης.

Η ερώτηση απευθύνεται προς τους υπουργούς κ.Φλαμπουράρη και Δραγασάκη και με αυτήν ζητείται η παρέμβασή προς την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος για την αλλαγή αυτής της απόφασης που καταγγέλθηκε ομόφωνα από τα δημοτικά συμβούλια των δήμων Μαρωνείας -Σαπών και Ιάσμου.    

Σύμφωνα με τον βουλευτή Ροδόπης οι επιπτώσεις μιας ανάλογης απόφασης είναι προφανές ότι δεν συνάδουν με τα μεγαλεπήβολα σχέδια που εκφράστηκαν δια χειλέων του Πρωθυπουργού και σχεδόν σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που έλαβε χώρα στην Κομοτηνή το Νοέμβριο του 2017, για ένα μοντέλο κοινωνικής και οικονομικής ανάταξης φθινουσών περιοχών όπως η δική μας, με μεγάλα φυσικά πλεονεκτήματα, τεράστια γεωστρατηγική σημασία και εβρισκόμενη στο κέντρο αναδυόμενων αγορών και αγωγών μεταφοράς ενέργειας.

Στην συνείδηση των πολιτών η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος,ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος,αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για την δυνατότητα παρέμβασης του κράτους προς ικανοποίηση της κοινωνικής αλλά και αναπτυξιακής αποστολής της σε ευαίσθητες,απομακρυσμένες μα και άκρως κομβικές περιοχές για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, όπως είναι η Θράκη και η Ροδόπη ειδικότερα“.