ΚΕΡΝΟΥΝ ΚΑΦΕ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΥΧΩΝ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΑΝΘΙΜΟΥ

Από την μία η Κυβέρνηση με νομοθετήματα “καταργεί” τον εκκλησιασμό της μαθητιώσας νεολαίας και από την άλλη οι ιεράρχες δίνουν την δική τους “μάχη” για να φέρουν και να κρατήσουν τους νέους κοντά στην εκκλησία.

Οι σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών που γιορτάζεται την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου και είναι αφιερωμένη στα γράμματα και στην παιδεία ορίστηκε από την κυβέρνηση ως αργία των σχολικών μονάδων.

Έτσι οι ιεράρχες αποφάσισαν να παρακινήσουν την μαθητιώσα νεολαία την Τετάρτη επίσημη εορτή των Τριών Ιεραρχών να δώσουν το παρών τους στις εκκλησίες και μετά το τέλος της λειτουργίας οι ιεράρχες να “κεράσουν” καφέ σε οποιοδήποτε καφέ της πόλης.

Ο Μητροπολίτης μάλιστα Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος εύχεται στην νεολαία και τους προσκαλεί  μέσο βίντεο αύριο στους ναούς με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης για τους Τρεις Ιεράρχες

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος μας αιφνιδιάζει θετικά!"Παλικάρια και κοπέλες, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Αλεξανδρούπολης", ακούστε τι έχει να σας πει για την αυριανή ημέρα των Τριών Ιεραρχών."Αυτό το story" που σας προτείνει "θα είναι το καλύτερο στο Instagram" και έχει και κερασμένο καφεδάκι :)Για ελάτε: https://bit.ly/2HCtV0j

Δημοσιεύτηκε από e-evros.gr στις Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019

πηγή video e-evros.gr