ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΔΩΡΩΝ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ & Η ΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΦΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕ

Συνεδριάζει την Παρασκευή 1 Φεβρουάριου η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας  με δύο σημαντικά θέματα.  Την περικοπή των τριών δώρων – επιδομάτων  των εν ενεργεία υπαλλήλων του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, κ.λπ., και την παύση του μουφτή Ξάνθη  από τα καθήκοντα του.

Κατόπιν παραπομπής από το ΣΤ’ Τμήμα του ΣτΕ, θα συζητηθεί η συνταγματικότητα της περικοπής των δώρων – επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΜΠΙΔ, κ.λπ.

Το ΣΤ’ Τμήμα της Ολομέλειας έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των δώρων Χριστουγέννων και λόγω της αντισυνταγματικότητας παρέπεμψε προς οριστική κρίση το όλο ζήτημα στην Ολομέλεια του ΣτΕ. Το τμήμα είχε κρίνει ότι οι περικοπές που έγιναν με τον νόμο 4093/2012 από 1.1.2013, αντίκεινται στα άρθρα 25 και 4 του συντάγματος και τις απορρέουσες από αυτά αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας.

Ενα ακόμη σημαντικό θέμα που θα απασχολήσει την Ολομέλεια είναι η παύση του μουφτή Ξάνθης Εμιν Σινίκογλου, που έγινε τον περασμένο Αύγουστο, λόγω παρέλευσης του ορίου ηλικίας.

Ο μουφτής υποστηρίζει ότι η απόφαση του υπουργού Παιδείας να τον παύσει από τα καθήκοντα του είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στη σύμβαση της Λωζάνης και αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. 

Γιαυτό και ο κος Σινίκογλου ζητά από την Κυβέρνηση να αποσύρει την απόφαση της αυτή.

Εν αναμονή των εξελίξεων #diavlos924 #news