ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ:ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.

Απολογισμό του έργου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος κατα την διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου.

Στον τομέα των έργων και των δράσεων που ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια κατά το 2018 σύμφωνα με τον κ. Μέτιο είναι οι εξής:

  • Η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου που θα αλλάξει τον τρόπο που καταναλώνουμε ενέργεια στα σπίτια και στις επιχειρήσεις μας.
  • Οι δράσεις μας για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, με τις οποίες δείχνουμε ότι θέλουμε να είμαστε μια ανοιχτή και δυναμική Περιφέρεια, και ότι στηρίζουμε στην πράξη όσους επενδύουν τα χρήματά τους στον τόπο μας.
  • Η υλοποίηση της ΟΧΕ Εγνατίας Οδού, που αναδεικνύει ότι η πολιτιστική μας ποικιλομορφία είναι στοιχείο της ιστορικής μας ταυτότητας αλλά και ισχυρό πλεονέκτημα για τον τουρισμό και την οικονομία μας.
  • Η επαναλειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, ως ένα σημαντικό βήμα για να μπει η Περιφέρειά μας στον πολιτιστικό χάρτη της περιοχής.
  • Τα έργα οδικής ασφάλειας και οδικών μεταφορών με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, όπως για παράδειγμα ο δρόμος Μαρώνεια-Δίκελλα.
  • Η χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για μια σειρά από νέες μελέτες και νέα έργα σε σημαντικούς τομείς όπως ο πρωτογενής τομέας και η οδική ασφάλεια (37 εκατ. €).

Η αλλαγή του κλίματος για την Περιφέρειά μας φαίνεται και στην εξέλιξη του Επιχειρησιακού  Προγράμματος.

Στον τομέα της ένταξης έργων σε ευρωπαϊκά προγράμματα ο κος Μέτιος τόνισε ότι έχει πραγματοποιηθεί σε ποσοστό 67,56% κατατάσσοντας την Περιφέρεια ΑΜ-Θ  στην 9η θέση με περιφέρειες όπως η Ήπειρος, η Στερεά Ελλάδα, η Δυτική Μακεδονία και η Πελοπόνησος να τοποθετούνται κάτω απο την δική μας περιφέρεια. Και σε ποσό χρηματοδότησης 345.000.000€ καταλαμβάνοντας την 4η θέση πίσω από την Αττική, την Κεντρική Μακεδονία και την Πελοππόνησο.

Στον τομέα των πληρωμών κατάφερε να καλύψει το 18,87% και βρίσκεται στην 9η θέση μπροστά από την Κρήτη, το Βόρειο Αιγαίο, τη Θεσσαλία και την Δυτική Μακεδονία με ποσό χρημάτων 98,5 εκατομυρίων ευρώ κατακτώντας την 3η θέση πίσω από την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία. 

Χρήστος Μέτιος: “Με προγραμματισμό και συστηματική δουλειά, κάναμε σημαντικά βήματα και συνεχίζουμε.”