ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΞΕ-ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ” ΠΩΣ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΤΑΣΟΣ ΒΑΒΑΤΣΙΚΛΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ένα λογότυπο συμβολικό, ιδιαίτερο και πολύ ευρηματικό εμφανίζεται η νέα δημοτική παράταξη “ξε-κίνημα για την πόλη” με επικεφαλή τον παλαιό Δήμαρχο Κομοτηνής Τάσο Βαβατσικλή.

Στην διακήρυξη του συνδυασμού που πραγματοποίησε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου ο κος Βαβατσικλής, ερμήνευσε την σημασία του λογότυπου, μια ιδέα του δημοσιογράφου Ξάνθου Κώστογλου, λέγοντας τα εξής:

Η σημερινή μας πρόταση απεικονίζεται συμβολικά στο λογότυπο μας. Το «Ξεκίνημα για την Πόλη» έχει ρίζες, κορμό, κλαδιά, φύλλα, νέα φύλλα που προκύπτουν μέσα από μια επίμονη, δύσκολη και δημιουργική διαδικασία – της γέννησης, της ανάπτυξης, της ανανέωσης.

Προέρχεται από το δέντρο της παράδοσης μας που είναι ένα κάστρο γερά θεμελιωμένο. Αποτελεί έκφραση της πολιτισμικής ιθαγένειας μας.Είναι το τοπόσημο της συλλογικής μνήμης της πόλης και του πολιτιστικού της τοπίου διαχρονικά. Έχει οικολογική, ιστορική, πολιτισμική αναφορά. Ας θυμηθούμε, αφού μιλάμε για Τοπική Αυτοδιοίκηση, γύρω από τα πλατάνια οργανώθηκαν τα χωριά, οι πρώτες κοινότητες.

Το μήνυμα μας λοιπόν με αυτό το λογότυπο είναι το δικαίωμα στο πολιτιστικό περιβάλλον που δεν ταυτίζεται με ατομικά συμφέροντα. Δικαίωμα που καλλιεργεί και επιδιώκει νέες αντιλήψεις για την οικονομία, τη χωροταξία της πόλης και του Δήμου.Το περιβάλλον, το αστικό και της περιφέρειας των οικισμών, είναι ο μεγάλος πόρος του Δήμου μας. Είναι ο τόπος, το έδαφος, το νερό, το τοπίο. Όταν αυτά απαξιώνονται τότε καταστρέφεται η οικονομία, η κοινωνική ζωή, η ταυτότητα, το «πνεύμα του τόπου».