ΔΥΝΑΜΙΚΗ & ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ BRAND NAME ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΙΜΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κώστας Κατσιμίγας είναι γνωστός στην Πρειφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τόσο από την θέση του εκτελεστικού γραμματέα της πρωτης αιρετής διοίκησης της Περιφέρειας με επικεφαλή τον Αρη Γιαννακίδη όσο και για την χρόνια ενασχόληση του με τα αυτοδιοικητικά α βαθμού.

Την Κυριακή στην απίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του για την διεκδίκηση της θέσης του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον συνδυασμό “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Chris & Evi βρέθηκαν πολύ γνώριμοι τόσο της ενεργής πολιτικής σκηνής του κέντρου και της τοπικής κοινωνίας όσο και μη ενεργοί πλέον πολιτικοί, επαγγελματίες και φίλοι του Κώστα Κατσιμίγα.

Σημαντικές οι προσωπικότητες της κεντρικής & τοπικής πολιτικής σκηνής που δήλωσαν το παρόν τους στην παρουσιάση με άρχων τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη, σύσσωμοι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη Αιχάν Γιουσούφ & Μουσταφά Μουσταφά, σε Έβρο Νατάσα Γκαρά, Γιώργος Καίσας, Δημήτρης Ρίζος και σε Ξάνθη Χουσείν Ζειμπέκ και Γρηγόρη Στογιαννίδη δείχνοντας έτσι την απόλυτη επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του κ. Κατσίμιγα. 

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσε ο πρώην Περιφεριεάρχης ΑΜ – Θ Άρης Γιαννακίδης, η πρώην Βουλευτής Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ Χρύσα Μανωλιά, πρώην Δήμαρχοι όπως ο πρώην Δήμαρχος Αιγείρου κος Βαγγέλης Λίτσος και Μαρωνείας Σαπών κος Ηλίας Ιωανάκης, νυν Αυτοδιοικητικοί, πρόεδροι συλλόγων και σωματείων, επαγγελματίες και πολλοί φίλοι και υποστηρικτές του κ. Κατσίμιγα

Βέβαια από την τόση σημαντική ημέρα για τον κ. Κατσιμίγα δεν θα μπορούσε να λείπει και η οικογένεια του η σύζυγος του, και τα 2 απο τα 3 παιδιά του μιας και η κόρη του ζει και εργάζεται στο εξωτερικό.

Δραστήριος και ανήσυχο πνεύμα πάντα ο Κώστας Κατσιμίγας βλέποντας όπως δήλωσε στην ομιλία του την Περιφέρεια ΑΜ-Θ να εγκαταλείπετε στον αυτόματο αποφάσισε μετά απο παρότρυνση να αναλάβει πρωτοβουλία για την ανασυγκρότητηση της.

Μολονότι η Περιφέρεια ΑΜΘ παραμένει μια από τις φτωχότερες της Ελλάδας και της Ευρώπης, ο ίδιος εξέφρασε την πίστη ότι «μπορούμε να αναστρέψουμε το κλίμα και να θέσουμε τον τόπο μας σε τροχιά ανάπτυξης προς όφελος των πολιτών». Οι επερχόμενες περιφερειακές εκλογές αποτελούν, για τον κ. Κατσιμίγα, την κατάλληλη ευκαιρία για μια νέα αρχή. «Απαιτείται όμως συστράτευση όλων των πολιτών και όλων των δυνάμεων, ολόκληρου του δημοκρατικού τόξου», σημείωσε, απευθύνοντας την πρόσκλησή του προς όλους τους έμπειρους στην αυτοδιοίκηση αλλά και σε νέους, που θα επιθυμούσαν να συνδράμουν στην πρόοδο και να καταστούν και αυτοί συμπρωταγωνιστές της ανάπτυξης και της ευημερίας της Περιφέρειάς μας. «Αυτή είναι η ευκαιρία μας, είναι η ευκαιρία για την Περιφέρειάμας», τόνισε με έμφαση. «Ήρθε η στιγμή να ανατρέψουμε την αποδομημένη και αναποτελεσματική διοίκηση της Περιφέρειάς μας»

«Ήρθε η στιγμή να ανατρέψουμε την αποδομημένη και αναποτελεσματική διοίκηση της Περιφέρειάς μας»,επισήμανε, για να παρουσιάσει το γενικό πλαίσιο ενός ρεαλιστικού προγράμματος που επεξεργάζεται η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, με προτεραιότητες για:

 • τον πρωτογενή τομέα
 • τον δευτερογενή τομέα
 • τη στήριξη των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων
 • τον ρόλο της Περιφέρειας ως διαμετακομιστικού κόμβου
 • τη συνδυασμένη εκμετάλλευση των γεωθερμικών πεδίων
 • την πολιτική γύρω από την ενέργεια
 • την άσκηση κοινωνικής πολιτικής
 • τις πολιτικές στήριξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
 • τη στήριξη του τοπικού πολιτισμού και της τοπικής ιστορίας
 • την προστασία και αξιοποίηση του δασικού πλούτου
 • την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και των πάσης φύσεως πολιτιστικών μνημείων.

«Να κατανοήσουμε ότι οι πολιτικές μας έχουν περιφερειακό χαρακτήρα και ότι όλα τα ζητήματα είναι κοινά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Κατσιμίγας  

Κλείνοντας την ομιλία του ο κος Κατσιμίγας δήλωσε «Η πρόοδος και η ευημερία απαιτούν την ενεργό συμμετοχή όλων των πολιτών χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και δεσμεύσεις, χωρίς  εσωστρέφειες και μοιρολατρίες… μπορούμε να αντιστρέψουμε το κλίμα και να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα», υπογράμμισε ότι «το να παλέψουμε για το τόπο μας δεν είναι υποχρέωση, είναι καθήκον».