ΣΤΟΥΣ ΣΟΦΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΒΡΙΤΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ

Τους Σοφάδες Καρδίτσας και τον Τύρναβο Λάρισας επισκέφθηκαν οι Εβρίτες της Ροδόπης το τριήμερο της Αποκριάς 9, 10, & 11 Μαρτίου, συμμετέχοντας ενεργά και στα δύο μέρη της Θεσσαλίας που διοργανώνουν αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης με 60μελή αποστολή βρέθηκε στους Σοφάδες Καρδίτσας ύστερα από πρόσκληση που απηύθυνε ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων για να συμμετέχει στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Σοφάδων. Το Σάββατο ο Σύλλογος συμμετείχε στο παραδοσιακό μέρος των εκδηλώσεων παρουσιάζοντας αντιπροσωπευτικούς χορούς και τραγούδια της Θράκης, ενώ την Κυριακή συμμετείχε ως “Red Εβρίτες” στην απογευματινή καρναβαλική παρέλαση των Σοφάδων.

Την Καθ. Δευτέρα, κατά την επιστροφή της αποστολής, ο Σύλλογος Εβριτών βρέθηκε από το πρωί στον Τύρναβο, παρακολουθώντας από κοντά και συμμετέχοντας στο μοναδικό και ξεχωριστό παραδοσιακό έθιμο  “Μπουρανί”. Όλα τα μέλη της αποστολής επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτή την τριήμερη εξόρμηση στο θεσσαλικό κάμπο, που εκτός από τη συμμετοχή στις αποκριάτικες εκδηλώσεις περιλάμβανε την επίσκεψη στην Καρδίτσα, τη Ρεντίνα και τα μουσεία της, αλλά και τα Λουτρά Σμοκόβου όπου διέμενε η αποστολή