ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ, ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Κυριακή ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής εκ νέου με τον ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο τέως υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλης καθώς και η υποψήφια Ευρωβουλευτής με καταγωγή από την Ροδόπη Ουφούκ Μουσταφά προκειμένου να παραστούν σε ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης για την ενημέρωση των πολιτών για τις Ευρωεκλογές.

Ο κος Παπαδημούλης στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε δήλωσε ότι στην Θράκη υπάρχουν αρκετά προβλήματα εδώ και δεκαετίες και υποσχέσεις που έμειναν στα λόγια. Επι ΣΥΡΙΖΑ έγιναν κάποια βήματα όχι αρκετά γιαυτό το λόγο στόχος μας είναι να δώσουμε μάχες και στην Ευρώπη για να γίνουν πολλά που εκκρεμούν. Η Ροδόπη στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα και στόχος μας είναι να αυξηθούν τα κονδύλια και όχι να περικοπούν.

Στόχος επίσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η καλή γειτνίαση με τις γείτονες χώρες και όπως είπε ο κύριος Παπαδημούλης, οι Πρέσπες είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, που μπορούν να μετατρέψουν τις ακριτικές περιοχές της Β.Ελλάδας όχι σε μειονεκτικότερη κατάσταση αλλά στο επίκεντρο μιας Βαλκανικής συν ανάπτυξης γιαυτό και γίνεται προσπάθεια εκμετάλευσης χρηματοδοτήσεων αλλά και κονδυλίων μέσο INTEREG. Επίσης γίνεται προσπάθεια να μετατραπεί η περιοχή της Β.Ελλάδας σε κόμβο ενέργειας συμβάλλοντας στην ανάπτυξης της και τέλος στόχος είναι η περεταίρω αναβάθμιση των λιμανιών της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης που θα δώσουν μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση.

Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο κος Κουρουμπλης ο οποίος μίλησε ότι σήμερα ωριμάζουν οι συνθήκες για να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο μέτωπο που θα προβάλει ένα νέο πολιτικό κοινωνικό αφήγημα που θα πάμε σε μία Ευρώπη θα συνανηκει και συναποφασίζει σε μια Ευρώπη που θα νιώθουν όλοι οι άνθρωποι πολίτες και όχι δεύτερης κατηγορίας. ” Μετα από 4 χρόνια προσπάθειας εξόδου από την αβεβαιότητα, προσπάθεια σταθερότητας και εξόδου από την κρίση καταφέραμε προς τέρψη κάποιον όχι μόνο να βγούμε στις αγορές αλλά και με πολύ χαμηλό επιτόκιο. “

Η κυρία Ουφούκ Μουσταφά τόνισε ότι έτσι όπως είναι τα πράγματα στην Ευρώπη με την έξαρση της ακροδεξιάς έχουν σπείρει το φόβο και το μίσος για το διαφορετικό, τον ρατσισμό και τον διχασμό. Η Κομοτηνή με το τόσο ωραίο παράδειγμα συνύπαρξης των πολυπολιτισμικών στοιχείων έχει να διδάξει αρκετά στην Ευρώπη. Αυτές οι Ευρωεκλογές είναι οι σημαντικότερες τον τελευταίων δεκαετιών οπότε θεωρώ ότι δεν είναι στιγμές ουδετερότητας αλλά πρέπει όλοι να δραστηριοποιηθούμε, όλοι να δώσουμε αυτή την μάχη και αυτός είναι και ο λόγος που θέλω να βρεθώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην εκδήλωση το παρόν τους έδωσαν οι Βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και Αιχάν Καραγιουσούφ, το μέλος της πολιτικής επιτροπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Κατσιμίγας, η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηνής Ελένη Λαφτσή, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ.