ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΑΒΑΝΗΣ: “ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ” (βίντεο + φωτο)

“Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν βιοπορίζομαι από την πολιτική είμαι όμως λάτρης της πολιτικής όταν αυτή φέρνει αποτελέσματα, όταν διαμορφώνει κοινωνική συναίνεση και όταν φέρνει νέα πνοή στον τόπο” με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής και επικεφαλής του συνδυασμού “Σύμπραξη Προοπτικής” Αντώνης Γραβάνης στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στα πλαίσια διαλόγου με τους πολίτες στο Φανάρι του Δήμου Κομοτηνής.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα ο κος Γραβάνης παρουσίασε μέρος του προγράμματος του συνδυασμού του και στόχευσε κυρίως στην τουριστική ανάπτυξη που αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου Κομοτηνής και κυρίως της περιοχής του Φαναρίου. Το Φανάρι που πρέπει να αποτελέσει την ναυαρχίδα για την τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο του Δήμου Κομοτηνής αλλά και της Ροδόπης γενικότερα, και όμως τόσα χρόνια μένει αναξιοποίητο και πλήττεται από παθογένειες.

Η επιχειρηματικότητα τόνισε ο κος Γραβάνης είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και παρέθεσε 4 προτάσεις σχετικά με αυτή

  • Πρέπει να οριοθετηθούν όλες οι περιοχές επιχειρηματικής συγκέντρωσης και να αναπτυχθούν όλες οι επιχειρηματικές υποδομές
  • Να δημιουργηθεί Τεχνόπολις στον Δήμο Κομοτηνής δηλαδή ένας πολυχώρος όπου θα εγκατασταθούν επιχειρηματικές δραστηριότητες νέας και υψηλής τεχνολογίας
  • Να γίνει ενεργειακή αναβάθμιση και να εκσυγχρονιστή η δημοτική αγορά της Κομοτηνής
  • Να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει δομή αγροτικής επιχειρηματικότητας

Στην συνέχεια της ομιλίας του ο κος Γραβάνης ανέπτυξε διεξοδικά το πρόγραμμα ανάπτυξης του Φαναρίου, αλλά και της υπόλοιπης παραλιακής ζώνης όπως η δημιουργία ποδηλατοδρόμου περιμετρικά της λίμνης, ευρυζωνικό ελεύθερο δίκτυο ιντερνετ, αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων τουριστικών χώρων, τοποθέτηση τουριστικών πινακίδων σήμανσης κατά μήκος της παραλιακής ζώνης, τόσο στην Εγνατία όσο και στον κάθετο άξονα και όπου αλλού χρειαστεί, αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου φωτισμού, οριστική λύση της υδροδότησης και του βιολογικού, summer school με την σύμπραξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ.α.

Για τον Δήμο Κομοτηνής και τη τουριστική ανάπτυξη άμεσα πρέπει να ξεκινήσουν παρεμβάσεις στους κοινόχρηστους χώρους ώστε να αποκτήσει η πόλη και οι οικισμοί να αποκτήσουν αισθητική, να αναβαθμιστούν άμεσα όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι. “Βάζουμε χρώμα στο γκρίζο που μας έχουν επιβάλει” . Ενδεικτικά αναφέρουμε για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου την ενίσχυση θρησκευτικού τουρισμού σε συνεργασία με την Μητρόπολη αλλά και την στόχευση σε μαθητικό τουρισμό με την άμεση δημοπράτηση των κατασκηνώσεων της Πανδρόσου για την αξιοποίηση τους.

Προγραμματισμός 3 κύκλων εκδηλώσεων στην πόλη της Κομοτηνής

  • Τον Σεπτέμβριο σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης υποδοχή νέων φοιτητών και reunion των αποφοίτων των τμημάτων του Πανεπιστημίου
  • Επανεκκίνηση των εορτών των Χριστουγέννων στα πρότυπα άλλων πόλεων που το έχουν πετύχει και έχουν θεαματικά αποτελέσματα οικονομική ανάπτυξη στις πόλεις τους
  • Να δοθεί βάρος στα Ελευθέρια Θράκης. Τα Ελευθέρια πρέπει να αποτελέσουν ένα φεστιβάλ στην Κομοτηνή, έτσι θα δημιουργηθεί ένα σταθερό τουριστικό brand name με την ένταξη συλλόγων, μνημείων και σημείων αναφοράς της πόλης ώστε να συνδεθεί το ιστορικό παρελθόν με το σήμερα.

Στο τέλος της ομιλίας του ο κος Γραβάνης ευχαρίστησε όλους όσους του κάνανε την τιμή να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του έτσι ώστε να Συμπράξουν για έναν δήμο με προοπτική. “Ο Δήμος μας χρειάζεται αλλαγή και αυτή η ώρα ήρθε τώρα. Έχουμε το πρόγραμμα έχουμε την γνώση έχουμε την θέληση να το κάνουμε πράξη. Είμαστε έτοιμοι στις 1 Σεπτεμβρίου να τις κάνουμε πράξεις και αυτό γιατί συμπράττουμε με τους καλύτερους . Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα στον Δήμο Κομοτηνής” κατέληξε ο κος Γραβάνης.